Mann ble truet med pistol og fraranet bilen i Oslo

En mann ble truet med pistol og fraranet bilen sin i Københavngata på Grünerløkka i Oslo søndag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Vet du noe mer om saken? Har du bilder? Tips oss på 2400@db.no

(Dagbladet): Politiet i Oslo igangsatte omfattende søk etter en mulig bevæpnet gjerningsmann, etter at en ung mann ble truet med pistol og fraranet bilen sin i Oslo sentrum søndag kveld.

Klokka 02.00 natt til mandag forteller operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Gulbrandsen, til NTB at de har funnet bilen påtent. Bilen ble funnet i nærheten av der tyveriet fant sted.

- Det er i hvert fall tilsvarende bil. Så det er noe vi vil undersøke nærmere når brannen er slukket, sa Gulbrandsen til nyhetsbyrået og opplyste kort tid seinere om at det er snakk om den samme bilen.

På spørsmål om hvorfor de mener bilen er påtent, svarer operasjonsleder Rune Hekkelstrand at det finnes flere grunner til det.

- For det første er det veldig sjeldent at parkerte biler tar fyr, og for de andre har politiet gjort funn på stedet som gjør at vi behandler saken som at bilen ble påtent, sier han til Dagbladet klokka 05.45.

Pågripelse

Han forteller også at de har pågrepet en mistenkt gjerningsperson i nærheten av åstedet, bare et par timer etter bilbrannen.

Politiet kan på ingen måte utelukke at det er den samme mannen som de har etterlyst tidligere i kveld.

- Mannen er mistenkt for å ha noe med biltyveriet å gjøre, og vi planlegger å avhøre ham i løpet av formiddagen.

- Truet med våpen

Hendelsen fant sted utenfor en Joker-butikk i Københavngata på Grünerløkka i Oslo seint søndag kveld. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 22.16.

- Han ble truet med våpen, trolig en pistol. Mannen som ble fraranet bilen ble ikke fysisk skadd i hendelsen. Gjerningsmannen kjørte fra stedet, og vi søker nå etter bilen, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Omfattende søk

En rekke politipatruljer og et politihelikopter ble satt inn i søket etter gjerningsmannen.

- Vi hadde helikopter i lufta, men tiden har trolig løpt fra oss. Vi har varslet flere politidistrikt i området, og vil fortsette søk etter bilen, forteller Hausvik.

Bilen er en sølvfarget Peugeot 307, og politiet ba søndag kveld om tips fra publikum. De opplyser også om at de har avhørte fornærmede.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer