- Mann ble voldtatt på nachspiel

To menn i 20-åra siktet for det politiet kaller «avskyelige handlinger».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn er siktet for å ha voldtatt og grovt mishandlet en annen mann på et nachspiel på Notodden, skriver Varden.

- Av alle saker jeg har jobbet med, må denne være en av de groveste. Dette er en utrolig rå og brutal sak, med mange avskyelige handlinger, sier Kjetil Langbach, politifullmektig ved Telemark politidistrikt, til avisa.

De to siktede, en 29-åring fra Øst-Telemark og en 27-åring fra Østfold, ble pågrepet i en væpnet politiaksjon etter nachspielet, som foregikk i fjor vår. Da han ble pågrepet, bar 29-åringen på en brødkniv, og kom med grove trusler mot politiet på vei til arresten.

Langbach opplyser at de to mennene bl.a. er siktet for å ha mishandlet offeret med slag og spark, og for å ha trampet på hodet hans. I tillegg mener de nevnte brødkniv er brukt til å skjære ham i ryggen - og for å ha voldtatt ham med ei ølflaske. Mishandlingen er anslått til å ha foregått i rundt to timer.

27-åringen blir først framstilt for fengsling nå, bl.a. fordi han har sonet andre dommer i andre fylker. Langbach vil be om fire ukers varetekt, dvs. fram til rettssaken begynner.

- Slik saken framstår, kan de to siktede vente seg lange straffer, sier politifullmektigen.

Strafferammen for voldtekt er 10 års fengsel. Under spesielle omstendigheter kan lovens maksimumsstraff - 21 års fengsel - benyttes, ifølge straffelovens paragraf 192.