Mann bortført på åpen gate i Oslo

Med en kniv i ryggen ble mannen tvunget rundt til banker og butikker i flere timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 30-åra ble nylig overmannet av to unge gutter i Oslo sentrum og fratruet et større pengebeløp.

- Han ble overmannet av to gutter og truet med kniv. Guttene ville ha penger, men han hadde lite på seg. Han ble så holdt innesperret i bilen, og måtte kjøre rundt til banker og forretninger for å ta ut penger og handle dyre ting til guttene, forteller en av mannens pårørende til NRK.

Politiet bekrefter saken, som fant sted i Oslo tidligere denne måneden.

- Guttene har holdt mannen fanget og kjørt fra minibank til minibank for å ta ut penger til dem. Det er ikke noen tvil om at dette må ha vært en stor belastning for vedkommende, sier leder av arrest- og påtaleseksjonen i Oslo politidistrikt, Curt A. Lier.

Guttene, som er 16 år gamle, har senere prøvd å komme i kontakt med mannen. Ut fra personopplysninger de tvang ham til å gi fra seg, har de funnet ut hvor han bor og hvor han jobber.

Mannen kjente ikke de to fra før, og han skal ha blitt traumatisert av hendelsen. Han har vært sykmeldt siden dette skjedde.

De to mistenkte ble senere tatt i en tilsvarende situasjon, mens de var i ferd med å rane en annen person for penger. Oslo tingrett valgte å løslate dem med meldeplikt.

Leder av arrest- og påtaleseksjonen i Oslo politidistrikt, Curt A. Lier, sier de unge guttene er kjent for politiet.

- De er siktet for tre tilfeller av ran, hvorav ett med frihetsberøvende elementer, sier Lier til NRK.

(NTB)