Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann bortførte barnet sitt med våpen

Politiet i Sandefjord forhandler intenst med en 28 år gammel bevæpnet mann som bortførte sitt halvannet år gamle barn i en bil i dag. Mannen truer nå med å skade seg selv og barnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet anser mannen for å være farlig og vet ikke hvordan barnet har det. I kveld fikk de kontakt med ham via mobiltelefon.

- Vi hører at barnet er i live, men mer vet vi ikke. Jeg må si at jeg er sterkt bekymret over situasjonen, sier Jacobsen til NTB. Politistasjonssjefen har hatt flere samtaler med den desperate kidnapperen.

Truer politiet

Politiet frykter at barnefaren skal skade seg selv og barnet. Mannen har truet med å ta livet sitt.

Han kjører rundt i Vestfold i en sølvgrå BMW 316 med registreringsnummer AX 70901. Jacobsen ber publikum ringe til politiet dersom de ser bilen eller har andre opplysninger.

Moren rømte

Bortføringen skjedde ved 12.30-tida i dag da mannen kom til morens bolig i Sandefjord.

- Mannen truet med å ta livet av alle sammen, og han ville ha med seg moren og barnet i bilen. Moren klarte imidlertid å rømme, forteller politistasjonsjef Brian Jacobsen ved Sandefjord politistasjon til Dagbladet :på nettet.

Paret bor ikke lenger sammen og kjemper om foreldreretten til barnet.

Moren har fortalt at hun opplevde mannen som svært truende.

Store politistyrker samt et helikopter er satt inn i letingen etter bilen. Mannen, som kommer fra et annet distrikt, skal ikke være en kjenning av politiet i Sandefjord.

Langvarig krangel

Politiet var i ettermiddag tilbakeholden med å gi opplysninger om hans psykiske tilstand forut for hendelsen. Det er heller ikke på det rene om mannen har våpenlisens. Striden om barnet har vært langvarig. Ifølge politiet hadde 28-åringen en samværsavtale som innebar besøk under tilsyn i dag. I stedet trakk han fram våpenet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!