Mann brant inne i Hedmark

Fyrte opp i ovnen med bensin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En svensk mann på 60 år mistet livet i en boligbrann i Åsnes i Hedmark i formiddag. En 58 år gammel mann og hans ti år gamle sønn kom seg velberget ut av det brennende huset.

Eksplosjonsartet

Den eksplosjonsartede brannen startet da 58-åringen, far i huset, skulle fyre i vedovnen på kjøkkenet, melder Adresseavisen.

- Han skulle helle på litt diesel for at veden skulle ta bedre fyr, men tok feil kanne og helte på bensin i stedet, sier politibetjent Tom Erik Lien ved Åsnes lensmannskontor til NTB.

Brannen spredte seg umiddelbart, og den omkomne 60-åringen prøvde å slokke flammene med plastmatter. Han var imidlertid sjanseløs da bensinkanna eksploderte.

- Det er en kamerat av far i huset som har mistet livet. Han var på besøk, opplyser lensmann Bjørn Trumet i Åsnes til Dagbladet.no.

Totalskadd  

Den eldre enetasjes eneboligen ligger i ei husklynge langs riksvei 206 ved Vermundsjøen kro. Huset er totalskadd.

- Politiet fikk melding om brannen like før klokka 10, og brannvesen og ambulanse brukte en snau halvtime de 25 kilometerne fra Flisa. Huset var da allerede overtent, sier lensmann Trumet.

EKPLOSJONSARTET BRANN: Boligen som brant, ligger ved Vermundsjøen i Åsnes i Hedmark. Den savnede var gjest i huset. To klarte å berge seg ut. Foto: Sverre Wiggen/Østlendingen/Scanpix
EKPLOSJONSARTET BRANN: Boligen som brant, ligger ved Vermundsjøen i Åsnes i Hedmark. Den savnede var gjest i huset. To klarte å berge seg ut. Foto: Sverre Wiggen/Østlendingen/Scanpix Vis mer

Far og sønn var de to eneste faste beboerne i huset. De ble sjekket av legepersonell da ambulansen kom, og ifølge lensmann Trumet er det ikke noe som tyder på at de har fått noe men av den sjokkartede opplevelsen.

Begge ble med ned på lensmannskontoret for en prat et par timer etter at brannen startet. Det er ikke avgjort om faren skal siktes etter dødsbrannen, melder Adressa.

Dette er den tredje dødsbrannen denne jula. Ei ti år gammel jente fra Dal i Eidsvoll og en kvinne (74) i Holmestrand mistet begge livet første juledag.