Mann død etter knivstikking i Bergen - flere pågrepet

Mannen i 20-åra som ble knivstukket i Bergen fredag kveld, er død. Flere menn i 20- og 30-åra er pågrepet i saken.

ÅSTED: En mann er død etter å ha blitt knivstukket ved Cirkle K ved Danmarksplass fredag kveld.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
ÅSTED: En mann er død etter å ha blitt knivstukket ved Cirkle K ved Danmarksplass fredag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mann i slutten av 20-åra er død etter et masseslagsmål ved en bensinstasjon på Danmarks plass i Bergen fredag kveld.

Politiet fikk melding om slagsmål klokka 21.30 i går kveld. En person ble da knivstukket. Klokka fem lørdag morgen opplyser politiet at mannen er død.

- Det var en mann i slutten av 20-åra som ble knivstukket ved Danmarks plass cirka klokka 21.30 fredag kveld. Mannen ble seinere erklært død på akuttmottaket Haukeland sykehus, opplyser operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt i en pressemelding.

  • Har du tips, bilder eller video? Send til oss på 2400@db.no eller ring oss på 24 00 00 00.
PÅGREPET: Flere menn i 20- og 30-åra ble pågrepet etter den dødelige knivstikkingen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
PÅGREPET: Flere menn i 20- og 30-åra ble pågrepet etter den dødelige knivstikkingen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Fem-ti personer

- Politiet har pågrepet flere personer i forbindelse med saken. De pågrepne er menn i alderen 20-30-år. Politiet vil etterforske saken med alle tilgjengelige ressurser utover natten og morgenen, skriver Algrøy.

Politiet vil lørdag morgen ikke si hvor mange som er pågrepet etter den dødelige knivstikkingen. Alle de pågrepne er nå siktet for grov kroppsskade, men det er uklart om én av dem er siktet for selve drapshandlingen.

- Det er for tidlig å si noe om hvor mange vi er inne nå. Personene er ennå ikke avhørt, sier jourhavende jurist Thomas Arntsen til Dagbladet lørdag morgen.

Den drepte ble knivstukket under slagsmålet. Han ble tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til akuttmottaket ved Haukeland sykehus.

- Det er snakk om fem til ti personer som har vært involvert i slagsmålet, sier operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Pågrepet etter hendelsen

Selve slagsmålet skjedde klokka 21.30 i går på bensinstasjonen Circle K Viken ved Danmarks plass. Politiet rykket da ut med flere patruljer.

Klokka 21.48, 28 minutter etter hendelsen var fortsatt ingen pågrepet i saken. Pågripelsen kom til etter etterforskning på stedet og mennene i 20- og 30-åra skal ha blitt pågrepet på forskjellige steder etter hendelsen.

- De er siktet for kroppskrenkelser og vi har begynt å avhøre dem. Pågripelsene kom etter etterforskning på stedet og opplysninger vi har fått. Vi satte mange patruljer på saken og kontrollerte dem vi traff på, sier operasjonslederen.

To ansatte hjalp til

To personer var på jobb Circle K da knivstikkingen skjedde, og den ene hjalp den knivstukne mannen, skriver NRK.

- Begge er sterkt preget av hendelsen, og vi ber om forståelse for at de to blir beskyttet, sier pressetalsmann Knut Hansen i Circle K til kanalen.

Stasjonen har videoovervåking, og politiet har sikret seg videomateriale.

- Brå bevegelser og slag

Slagsmålet skal ha startet ved en Circle K-bensinstasjon. Et vitne forteller til Bergensavisen at han var inne på bensinstasjonen da slagsmålet skjedde.

- Det skjedde veldig fort og var ganske skummelt, sier vitnet, som selv løp til sammen med flere andre for å hjelpe den knivskadde mannen.

Et annet vitne, som skal ha vasket bilen da det dødelige slagsmålet oppsto, forteller at fem-seks personer var involvert i slagsmålet. Vitner forteller at det skal ha vært flere brå bevegelser og slag under basketaket.

- De sloss rett utenfor vaskehallen. Det var særlig en person som var aktiv, sier vitnet til BA.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer