Mann død etter knivstikking i Oslo

Funnet utenfor hotell. Politiet jakter ukjent gjerningsperson.

FUNNET UTENFOR HOTELL: Den avdøde mannen ble funnet kritisk skadd utenfor leilighetshotellet Anker Apartment. Foto: Terje Bendiksby / NTB
FUNNET UTENFOR HOTELL: Den avdøde mannen ble funnet kritisk skadd utenfor leilighetshotellet Anker Apartment. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo-politiet har innledet drapsetterforskning etter at en mann i natt ble funnet kritisk skadd på Rodeløkka øst i byen. Mannen døde seinere på sykehus, og store ressurser er satt inn i etterforskningen.

- Gjerningspersonen er ukjent, opplyser krimvaktleder Anders Johnsrud til Dagbladet i 07-tida.

Funnet utenfor hotell

Det var i 02.45-tida politiet rykket ut til åstedet i Københavngata etter melding om en blødende mann utenfor leilighetshotellet Anker Apartment.

- En person er død etter å ha blitt påført stikkskader i brystet. Politiet jobber på stedet med teknisk og taktisk etterforskning. Bakgrunnen for hendelsen er uavklart, meldte politiet på Twitter.

- Hendelsen har foregått utendørs, opplyser operasjonsleder Per Ivar Iversen til Dagbladet.

SPERRET AV: Området rundt åstedet er sperret av mens krimteknikerene gjør undersøkelser. Foto: Terje Bendiksby / NTB
SPERRET AV: Området rundt åstedet er sperret av mens krimteknikerene gjør undersøkelser. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Iversen er tilbakeholden med detaljer i saken, som avdødes kjønn og omtrentlige alder.

- Pårørende er ikke varslet ennå, sier han.

Ingen er så langt pågrepet.

I morgentimene pågår teknisk etterforskning på åstedet, mens taktisk etterforskning foregår hovedsakelig andre steder, opplyser operasjonslederen.

Gjenopplivingsforsøk

I 07-tida opplyser krimvaktleder Anders Johnsrud at de etterforsker saken som drap. Han forteller videre at den første meldingen til politiet dreide seg om en mann som blødde på stedet.

- Det ble foretatt gjenopplivingsforsøk på stedet. Han levde da han ble funnet, men døde etter ankomst på Ullevål sykehus, opplyser Johnsrud.

Politiet har sperret av et område rundt åstedet, hvor kriminalteknikere er i arbeid. Samtidig avhøres vitner.

- Mye god info har kommet inn, men det gjenstår mye, sier Johnsrud og forteller videre at alle tilgjengelige ressurser har vært satt inn i etterforskningen i natt.

Foto: Terje Bendiksby / NTB
Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

- Det er ingen grunn til å frykte at gjerningspersonen er til fare for andre, understreker han.

Hotellgjester avhørt

Den avdøde mannen ble funnet rett utenfor Anker Apartment i Københavngata.

- Han bodde ikke der, men personer som befant seg på Anker Apartment i natt, er sentrale vitner, opplyser Johnsrud.

Politiet har en god formening om hvem avdøde er, men vil ikke gå ut med mer informasjon om ham så lenge de pårørende ikke er varslet.

Krimvaktlederen forteller videre at etterforskningen, i tillegg til vitneavhør blant annet omfatter innsamling av filer fra overvåkingskameraer i området. Han har godt håp om at saken vil bli oppklart.

- Vi krysser fingrene, og håper all informasjonen vi har samlet inn, vil bringe oss fram til en løsning, sier Anders Johnsrud.

  • Her du tips, video eller bilder? Ta kontakt med Dagbladet på 24 00 00 00 eller 2400@db.no
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer