ÅSTEDET: Den nå avdøde mannen ble funnet med store hodeskader her, i Amtmand Bangs gate. Foto: Espen Sandli / Dagbladet
ÅSTEDET: Den nå avdøde mannen ble funnet med store hodeskader her, i Amtmand Bangs gate. Foto: Espen Sandli / DagbladetVis mer

Mann død etter «rask voldshandling» i Drammen. Politiet håper obduksjonen gir svar

Søker ukjent gjerningsperson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 43-årige mannen som i går døde etter å ha blitt funnet kritisk skadd i Drammen onsdag, skal i dag obduseres på Rettsmedisinsk institutt. Politiet håper det vil gi viktige svar i etterforskningen.

- Vi avventer den foreløpige rapporten. Den vil forhåpentlig vise om volden han ble utsatt for, f.eks. var direkte eller indirekte årsak til dødsfallet, sier etterforskningsleder Jan-Henrik Håkestad til Dagbladet.

Politiet etterforsker saken som et mulig drap.

Ved sykehuset

43-åringen ble funnet på gata i Amtmand Bangs gate, et par steinkast fra Drammen sykehus. Han hadde store hodeskader og ble først innlagt på nevnte sykehus, før han ble sendt videre til Ullevål i Oslo. Der døde han i går kveld.

Vitner har fortalt politiet at de så en person utøve vold mot avdøde på åstedet.

- De har forklart at han gikk sammen med en person. Så skjedde noe på veien ved sykehuset, og han ble utsatt for fysisk vold, som ikke ble gjengjeldt. Det betegnes som en rask voldshandling, sier Håkestad.

Etter voldshandlingen forlot gjerningspersonen stedet, og politiet ønsker svært gjerne å komme få tak i vedkommende.

- Vi vet hvor avdøde var i forkant, men ikke hvem han har møtt, forklarer etterforskningslederen.

Kjenning

Den avdøde 43-åringen er kjent av politiet fra før, men de vet ikke dette har noe å gjøre med volden han ble utsatt for.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med en etterlysning med signalement, av hensyn til etterforskningen.

- Det er mye informasjonsinnhenting, og vi prøver å få oversikt over vitnene; de første forklaringene spriket voldsomt, forklarer Håkestad.

Før 43-åringen døde, gikk politiet imidlertid ut og søkte en mann i 30-40-åra med europeisk utseende, mørkt kort hår, noe skjeggvekst og dongeriklær, ifølge Drammens Tidende.

Personer som befant seg i området ved åstedet i 12-tida onsdag, kan ta kontakt med politiet på telefonnummer 48 88 69 80.