Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann død i Nord-Irland etter angrep mot bar

BELFAST (NTB): En mann døde i dag av skadene han fikk da protestantiske ekstremister skjøt løs mot en bar i det katolske området av Belfast nyttårsaften, opplyste politiet i Nord-Irland. Fem andre ble såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble skutt i hodet og døde senere på Royal Victoria-sykehuset.

Det brøt ut panikk på Clifton Tavern i Nord-Belfast da to maskerte menn åpnet ild i 21-tida. Først skjøt de to sikkerhetsvakter og deretter pepret de gjestene, som veltet bordene for å finne dekning.

Ingen har påtatt seg ansvaret for angrepet, men mistanken går i retning av protestantiske ekstremister.

Bystyret hadde lagt opp til en storstilt nyttårsfeiring utendørs, men bare en håndfull møtte opp.

- Det tegner dårlig for det nye året i Belfast. Det er ingenting å feire egentlig, sa Diane Magill som var møtt opp med sine to barn.

Bare timer før det siste angrepet sa statsråd for Nord-Irland, Mo Mowlam at det nye året vil bringe historiske skritt mot fred for den konfliktherjede provinsen.

Utløsende for den siste voldsbølgen var drapet på den protestantiske utbryteren, Billy Wright, populært kalt «Rottekongen», i det spesialsikrede Maze-fengslet lørdag. Wright var dømt til døden av sine egne for å ha motarbeidet våpenhvilen, men de som skjøt ham var en republikansk utbrytergruppe fra IRA, kalt INLA. Ironisk nok er også INLA motstander av at IRA har inngått våpenhvile.

Noen timer etter drapet, gikk Wrights gruppe, Loyalist Volunteer Force, til aksjon mot et hotell ute på landsbygda. En sikkerhetsvakt ble drept og tre andre personer såret, blant dem en 14-åring.

Loyalist Volunteer Force vedkjente seg angrepet, og sa det ikke var det siste. De hadde ennå ikke hevnet «Rottekongen», ble det sagt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!