Mann døde av metanolspriten

I dag morges døde enda en person av metanolforgiftning. Han kan være det fjerde dødsofferet i spritskandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kvinne død av metanolforgiftning

Pekte ut selgeren

Den 52 år gamle mannen døde på sykehuset i Fredrikstad på morgenkvisten i dag. Dødsårsaken var metanolforgiftning.

Mannen ble lagt inn på sykehuset på søndag kveld. Da var han bevisstløs. Siden da har tilstanden hans blitt gradvis verre.

- Det var klart tidligere i natt at han ikke kunne reddes. Han kom for sent og hadde allerede fått skader, sier anestesilege Morten Tangen.

Metanol omdannes til maursyre i kroppen. Maursyren skader synsnervene og nervesystemet i hjernen. Legene gir metanolofrene middelet Fomepizole for å hindre at metanolen blir omdannet til ren gift.

- Hvis folk kommer tidsnok, klarer vi å redde dem, sier Tangen.

En kvinne har ligget på sykehuset i Fredrikstad i snart tre uker etter å ha drukket dødsspriten. Nå er hun på bedringens vei.

Flere dødsofre

Rett før klokka 14 i går døde en 54 år gammel kvinne på Ullevål sykehus. Kvinnen drakk den dødelige blandingen på en fest på en campingplass på Nærsnes i Røyken. Samboeren hennes er også metanolforgiftet, men er på bedringens vei.

Politiet venter på svar fra Rettsmedisinsk institutt på om to menn som ble funnet døde hjemme hos seg selv i Moss, også hadde drukket giften.

GIFT:</B> Det ser ut som vanlige brennevinsflasker, men innholdet er giftig.
FORSIKTIG: Ingen som kjøper smuglersprit, kan være sikre på hva de får. Dødsspriten er oppdaget fra Mo i Rana til Telemark.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer