Mann døde av skadene han fikk i snøskred

Hans 12 år gamle sønn kom fra skredet uten fysiske skader.

REDNINGSAKSJON: En mann i slutten av 40-åra døde etter skadene han pådro seg da han ble tatt av et snøskred tidligere i dag. Redningsaksjonen ble avsluttet klokka 16.50. Politiet var da sikre på at ikke flere var tatt i skredet.

Foto: Trond K. Johansen, Bladet Vesterålen
REDNINGSAKSJON: En mann i slutten av 40-åra døde etter skadene han pådro seg da han ble tatt av et snøskred tidligere i dag. Redningsaksjonen ble avsluttet klokka 16.50. Politiet var da sikre på at ikke flere var tatt i skredet. Foto: Trond K. Johansen, Bladet VesterålenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i slutten av 40-åra døde av skadene han pådro seg da han ble tatt av et snøskred ved Mikkeltind vest for Sortland like før klokka 14.00 i dag.

- Mannen kom inn til oss klokka 18.00. Han var livstruende skadd da han kom hit, og døde dessverre av skadene, sier kommunikasjonsrådgiver ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Jan Fredrik Frantzen til Dagbladet.

Mannen var en av to som ble tatt av skredet. Hans 12 år gammel sønn skal ha kommet fra det uten fysiske skader.

Operasjonsleder Svein Tore Engen ved Midtre Hålogaland politidistrikt bekrefter familierelasjonen mellom de to.

- Det er far og sønn, sier han.

Ifølge redningsleder Tore Hongset i Hovedredningssentralen i Nord-Norge skal de to ha sovet i lavvo ved Mikkeltind i natt, sammen med fem andre personer.

- Det var to av disse fem som fant de to som ble tatt av skredet, sier Hongset.

- De fem som er igjen oppdager da at et skred er utløst. De ser skispor inn i skredet, og de kommer seg opp til skredet og starter søk der. De finner de to som er tatt av skredet og graver de frem, skriver Svein Tore Engen ved Midtre Hålogaland politidistrikt i en pressemelding. 

Hongset forteller at ingen av de andre som sov i lavvoen ble tatt av skredet, som var cirka 15 meter bredt og 200 meter langt.

Redningsaksjonen ble avsluttet klokka 16.50. Politiet var da sikre på at ikke flere var tatt i skredet.