Mann døde av svineinfluensa i New York

Tilstanden var «ekstremt kritisk».

DØDE:  Nancy Crespo (t.h.) og datteren, syvendeklassingen Alexis Morales, holder et god bedring-kort til assisterende rektor Mitchell Wiener (55) utenfor Intermediate School 238 i Queens. Wiener døde av svineinfluensa i går, etter at han ble innlagt på sykehus sist onsdag. 11 skoler i New York er nå stengt etter at en rekke studenter er blitt sjuke. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Stan Honda
DØDE: Nancy Crespo (t.h.) og datteren, syvendeklassingen Alexis Morales, holder et god bedring-kort til assisterende rektor Mitchell Wiener (55) utenfor Intermediate School 238 i Queens. Wiener døde av svineinfluensa i går, etter at han ble innlagt på sykehus sist onsdag. 11 skoler i New York er nå stengt etter at en rekke studenter er blitt sjuke. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Stan Honda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Assisterende rektor Mitchell Wiener (55) ved en skole i New York døde i går kveld av svineinfluensa, melder New York Times.

Dette er det første dødsfallet registrert i staten New York som følge av influensa A(H1N1)-undervarianten.

Wiener, som jobber på en skole i Queens, ble innlagt på sykehus sist onsdag. Tilstanden har vært svært alvorlig, og 55-åringen lå på respirator mens han gled inn og ut av bevissthet. - Vi behandlet ham veldig aggressivt, sier talsperson Ole Pedersen ved Flushing Hospital til New York Post, og beskriver tilstanden til 55-åringen som «ekstremt kritisk».

Stengte skolerEn rekke skoler i New York har den siste uken blitt stengt etter at studenter har fått influensaliknende symptomer. De første tilfellene ble meldt for tre uker siden, da om lag 700 studenter og 300 andre ble syke etter en Mexico-tur, melder AP.

Ytterligere fem New York-skoler skal stengte i går, noe som bringer totalen opp i 11.

- Skolene har hatt uvanlig høye, og stigende, nivå av influensaliknende sykdommer, sier Jessica Scaperott ved New York City department of health and mental hygiene til New York Times. - Fire av 1000 dørDe første vitenskaplige analysene av svineinfluensaviruset viser at det i Mexico trolig er dødelig i fire av 1000 smittetilfeller, noe som legger det på nivå med 1957-pandemien Asiasyken, ifølge en ny studie i tidsskriftet Science.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer