Dødsfall på sykehus:

Mann døde av underernæring på Haukeland

En rusmisbruker døde av underernæring på Haukeland universitetssjukehus i Bergen høsten 2015. Nå får sykehuset skarp kritikk av Fylkeslegen.

DØDE PÅ SYKEHUS: En rusmisbruker døde av underernæring på Haukeland universitetssjukehus i Bergen høsten 2015. Foto NTB Scanpix
DØDE PÅ SYKEHUS: En rusmisbruker døde av underernæring på Haukeland universitetssjukehus i Bergen høsten 2015. Foto NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fylkeslegen skriver i sin avgjørelse at mannen i 50-årene ikke fikk forsvarlig helsehjelp.

Han var alvorlig underernært og hadde flere helseproblemer da han ble innlagt ved medisinsk avdeling.

Mannen hadde blant annet problemer med å spise på grunn av en innsnevring i spiserøret, skriver Bergens Tidende.

- Vi mener at situasjonen hans ikke ble tatt alvorlig nok, og at sykehuset ikke handlet raskt nok. Undernæringen bidro i stor grad til dødsfallet, sier assisterende fylkeslege Karianne Flaatten.

Fylkesmannen i Hordaland skriver at det kan være utfordrende å gi helsehjelp til rusmisbrukere, men at denne gruppen har rett til helsehjelp på lik linje med andre pasienter.

Lars Birger Nesje, avdelingsdirektør ved Medisinsk avdeling på Haukeland, sier at sykehuset tok pasienten på største alvor.

Likevel medgir han at sykehuset burde ha målt blodsukkeret på pasienten tidligere.

- Da pasienten døde tok vi blodprøve som viste at pasienten hadde svært lavt blodsukker, sannsynligvis som en følge av underernæring, sier Nesje overfor Bergens Tidende.

(NTB/Dagbladet)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer