Dødsulykken i Svolvær:

Mann døde etter at bil havnet i vannet

To av de tre som var involvert i ulykken der en bil havnet i vannet i Svolvær i helga, er bekreftet omkommet.

SVOLVÆR: Mannskaper fra nødetatene der tre personer ble reddet opp etter at en bil kjørte i vannet ved et fergeleie i Svolvær i Nordland. To av personene er bekreftet omkommet. Foto: Trine Sivertsen/Våganavisa / NTB scanpix
SVOLVÆR: Mannskaper fra nødetatene der tre personer ble reddet opp etter at en bil kjørte i vannet ved et fergeleie i Svolvær i Nordland. To av personene er bekreftet omkommet. Foto: Trine Sivertsen/Våganavisa / NTB scanpixVis mer

Universitetssykehuset i Nord-Norge melder på Twitter mandag morgen at en mann i 30-åra har omkommet etter lørdagens ulykke der en bil havnet i vannet i Svolvær i Nordland.

Lørdag kveld kjørte en bil i vannet ved Svolvær ferjeleie. Tre personer, blant annet en tenåring og hennes mor, ble ble reddet ut av bilen.

Søndag kveld kom meldingen om at en kvinnen i slutten av tenåra mistet livet etter ulykken.

Mora er i 30-åra. Hun er betegnet som alvorlig skadd, men stabil.

Det var flere som hoppet i havet, blant annet politiet selv, for å hjelpe, sier politistasjonssjef Ketil Finstad-Steira ved Svolvær politistasjon til Lofotposten. Overfor Dagbladet sier han at to av personene var dykkere, og at den ene gjorde et forsøk på å få personene ut. Han lykkes imidlertid ikke.

Redningsskøyta og mannskaper fra brannvesenet kom til stedet omkring klokka 20.15 lørdag, altså 15 minutter etter at politiet ble varslet, og fikk dykkere i vannet.

Bilen skal ha havnet på sju meters dyp, cirka 25 meter fra land. Finstad-Steira opplyser at det tok omtrent 20 minutter før den første personen var berget ut. Den siste var hentet opp etter 27 minutter.

- Vi har avhørt vitner som var på stedet som kan vite noe om foranledningen. Vi har også hentet ut bilen for å sjekke om en teknisk feil ved bilen kan være årsaken, sier Finstad-Steira til Dagbladet.

Han betegner ulykken som «meget tragisk».