Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann døde etter at han ble truffet av isblokk og falt i brevann

Ved Nigardsbrevatnet i Luster kommune i Sogn og Fjordane.

OMKOM: Et turfølge fikk en isblokk over seg og falt i Nigardsbrevatnet. To av de tre kom seg opp selv, mens en tredje person, en mann, ble meldt savnet. I kveld gikk politiet ut og bekreftet at mannen omkom. Foto: Marthe Gjerde
OMKOM: Et turfølge fikk en isblokk over seg og falt i Nigardsbrevatnet. To av de tre kom seg opp selv, mens en tredje person, en mann, ble meldt savnet. I kveld gikk politiet ut og bekreftet at mannen omkom. Foto: Marthe Gjerde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Den savnede er bekreftet død av lege på stedet, opplyser Vest politidistrikt på twitter.

En luftambulanse, et redningshelikopter og redningsdykkere fra Bergen er blitt tilkalt til Nigardsbrevatnet i Luster kommune i Sogn og Fjordane i forbindelse med hendelsen som ble meldt inn klokka 17.10.

- Meldinga gikk på at tre personer hadde falt i vannet etter at isbreen hadde kalvet og en isblokk hadde truffet dem. To av de tre kom seg opp selv, mens en tredje person, en mann, ble meldt savnet, sier operasjonsleder Helge Blindheim i Vest politidistrikt til Dagbladet.

Redningshelikopteret fra Florø brukte omlag en time ut til stedet, ifølge operasjonslederen.

- En redningsmann fra helikopteret fikk da hentet opp mannen som lå i vannet. Opplysningene vi har fått er at mannen var livløs, og at det nå drives gjenopplivning på stedet. Skadeomfanget er ukjent, sier Blindheim.

Alle de tre som falt i vannet skal være turister, ifølge politiets opplysninger. De to som kom seg opp av vannet selv, er en kvinne og en mann.

NIGARDSBREEN: Nigardsbreen er en brearm av Jostedalsbreen. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
NIGARDSBREEN: Nigardsbreen er en brearm av Jostedalsbreen. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Området de tre befant seg i beskrives som et populært turistområde. Enkelte steder rundt breen er sperret av, ifølge operasjonslederen.

Han forteller at det skal ha vært flere personer tilstede da ulykka skjedde.

Klokka 18.13 opplyste Blindheim til TV 2, som først omtalte saken, at en livløs person var funnet i vannet av ambulanse på stedet.