Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann døde etter at han falt i foss ved Aurland

Gikk over autovernet, ble funnet i juv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann omkom i kveld etter at han falt i Låvisfossen ved Aurland i Sogn og Fjordane. Store redningsmannskaper ble utkalt og kjempet for å berge mannen.

- Han ble funnet i et juv rett utenfor fossen. Han må ha falt mellom 50 og 100 meter, og var død før vi kom fram, sier Steinar Grønsberg, korpsleder for Aurland Røde Kors, til Dagbladet.

Over autovernet
Ifølge Grønsberg skal mannen ha falt fra et populært utsiktspunkt og ned i den svære fossen, som ligger mellom Hol og Vassbygdi.

- Utsiktspunktet ligger i en sving på riksvei 50, og er bare sikret med autovern, sier han.

Det ble først antatt at den forulykkede er fransk, men politiet justerer i 20-tida denne informasjonen.

- Legen på stedet har snakket med den omkomnes kamerater, to polakker og en franskmann. Ifølge dem er den forulykkede polsk, sier operasjonsleder Wenke Hope ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.

Nederst i fossen
- Jeg kan bekrefte at en person falt i en foss like før klokka 18, forteller Hopes operasjonslederkollega Leif Bell til Dagbladet klokka 18.12.

Klokka 18.50 opplyser Bell at mannen er funnet nederst i fossen, i et juv.

- Vi holder på å dra ham ut av fossen nå. Tilstanden er uviss, sier politimannen.

Klokka 19.32 konstaterer Bell at mannen er omkommet.

Utflukt
Røde Kors' hjelpemannskaper var framme på ulykkesstedet i 18.45-tida med sju frivillige.

- Mannen lå forholdsvis lett tilgjengelig og kunne hentes ut relativt raskt, sier korpsleder Steinar Grønsberg til Dagbladet.

Han forteller at hjelpekorpset fikk melding om ulykken via politiet.

Ifølge Dagbladets opplysninger sto den omkomne på utsiktspunktet sammen med sine medreisende, da han plutselig falt i fossen. Kameratene skal ha sett ham lenger nede, før han forsvant ut av syne.

- Kameratene tas hånd om nå, sier Grønsberg.

Røde Kors-lederen forteller at mannskapene nå skal debrife hverandre om det de har vært med på.

Redningsmannskapene skal omfatte luftambulanser og dykkere. Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge avviser overfor Dagbladet at de er koblet inn i saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling