Mann døde etter eksplosjon i bolig i Kvæfjord

En mann døde i kveld etter eksplosjonen i et privat bolig i Kvæfjord.

EKSPLOSJON: En mann blir hjulpet av ambulansepersonell utenfor huset der eksplosjonen skal ha skjedd i Kvæfjord. Foto: Espen Bless Stenberg/Nordlys
EKSPLOSJON: En mann blir hjulpet av ambulansepersonell utenfor huset der eksplosjonen skal ha skjedd i Kvæfjord. Foto: Espen Bless Stenberg/NordlysVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Midtre Hålogaland politidistrikt melder klokka 15.34 om en eksplosjon i en bolig i Kvæfjord. I kveld kom meldingen fom at en mann døde av skadene etter eksplosjonen.

Operasjonsleder Kenneth Stræte i Midtre Hålogaland politidistrikt sa først at en mann var funnet livløs på stedet. Ambulansepersonell jobbet først med denne personen på stedet. Seinere ble han fraktet bort i ambulanse. Like før klokka 1900 i kveld kom meldingen om at mannen var død.

- Kritisk skadd Operasjonsleder Kåre Munkvold sier til Dagbladet politiet har sendt kriminalteknikere til stedet for å gjøre nærmere undersøkelser i huset. Det er fremdeles for tidlig å si noe om årsaken til eksplosjonen. Naboer i tre hus har nå fått gå tilbake til sine hus etter at de var evakuert en periode, sier Munkvold.

- Kraftig smell Operasjonslederen sier at eksplosjonen har skjedd i en privat enebolig. Eneboligen ligger på Borkenes, i nærheten av Borkenes skole.
- Meldingen kom fra en nabo som hadde hørt et kraftig smell fra huset. Da han så over dit så det helt svart ut innvendig, sier underbrannmester Magne Brunes ved 110-sentralen i Salten, til Nordlys.no.

- Åpne flammer - Det har vært åpne flammer i huset, men var ikke det da brannvesenet kom til stedet. Det er så mye røyk at man ikke kan se noe i huset, sier Brunes. Brannvesenet er nå i gang med å lufte ut huset.

Politiet sperret først av et stort område rundt eneboligen hvor eksplosjonen skal ha skjedd, og forklarte det med at det fremdeles kunne være eksplosjonsfare. De nærmeste tre boligene ble evakuert.

• Dagbladet oppdaterer saken.