Mann døde etter fall fra Preikestolen

- Skulle bare ta noen ekstra bilder.

 PREIKESTOLEN:  Er et meget kjent turistmål i Rogaland. Og over hundre tusen personer besøker dette stedet årlig. Dette bildet er tatt ved en annen anledning enn ved dødsfallet. Arkivfoto: CASPER TYBJERG/VISITNORWAY.COM
PREIKESTOLEN: Er et meget kjent turistmål i Rogaland. Og over hundre tusen personer besøker dette stedet årlig. Dette bildet er tatt ved en annen anledning enn ved dødsfallet. Arkivfoto: CASPER TYBJERG/VISITNORWAY.COMVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En spansk 25 år gammel turist falt tirsdag ettermiddag utenfor kanten av Preikestolen-platået og døde.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 16.59 i går.

Ifølge Stavanger Aftenblad skulle spanjolen bare ta noen ekstra bilder da han falt utenfor kanten. Identiteten på mannen er foreløpig ikke kjent. Spanjolen var med et reisefølge han ble kjent med i Stavanger, da ulykken inntraff.

Ifølge avisa Strandbuen hørte reisefølget, som sto noen meter bortenfor, et plutselig skrik, men de så ingenting. Da de forsøkte å lete etter personen, fant de ham ikke.

- De hørte et skrik, og da de lette etter ham var han helt borte, sier Victor Jensen, operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt, til Dagbladet.

Helikopteret med den omkomne mannen landet på Sola klokka 11.40 i dag tidlig, det var et Sea King-helikopter som observerte mannen ved bunnen av platået.

- Det var åpenbart at han var omkommet, og fordi mørket begynte å komme måtte de vente med å hente ham ut til i dag, sier Jensen til Dagbladet.

Operasjonslederen opplyser om at det er Kripos som har det videre ansvaret for å informere pårørende.

Prekestolen er et fjellplatå på nordsida av Lysefjorden i Forsand.

Området er et veldig kjent turistområde i Ryfylke-regionen i Rogaland. Platået rager 604 meter over havet.