Mann døde etter frontkollisjon med buss

- Det ble tidlig avklart at det var alvorlig, sier operasjonsleder Svein Helgetun til Dagbladet.

FØRER OMKOM: En mannlig fører i 40-åra omkom søndag ettermiddag, etter at han kolliderte med en buss, opplyser politiet. Foto: Joakim Halvorsen
FØRER OMKOM: En mannlig fører i 40-åra omkom søndag ettermiddag, etter at han kolliderte med en buss, opplyser politiet. Foto: Joakim HalvorsenVis mer

Nødetatene rykket søndag ettermiddag ut etter melding om en frontkollisjon i Hemne i Trøndelag, der en buss og en personbil var involvert.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 16.21.

- Det skal ha vært én person i hvert kjøretøy, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Svein Helgetun, til Dagbladet.

Han understreker at bussen var tom.

- Det var føreren av personbilen som ble alvorlig skadd, og seinere erklært død av helsepersonell på stedet. Føreren av bussen skal ha kommet fra hendelsen med lettere skader, sier Helgetun.

- Vet dere hva som kan ha forårsaket ulykken?

- Det er fortsatt noe ukjent, men spor på stedet tyder på at det var personbilen som kom over i motgående kjørefelt, og dermed traff bussen.

Helgetun legger til at den avdøde mannens pårørende er varslet. På spørsmål om føreren av bussen er preget etter ulykken, svarer han:

- Bussen ble hentet av mannens arbeidsgiver, slik at han slapp å kjøre den hjem selv. Han blir også ivaretatt av sine egne.

E39 var stengt store deler av søndag kveld som følge av ulykken. Ved 22.30-tiden kunne politiet opplyse om at veien var gjenåpnet for trafikk i vestgående retning.