Mann døde etter knivstikking på hotell i Øyer

En utenlandsk student i 20-årene er siktet etter knivdrama på Hornsjø Høyfjellshotell i Øyer.

HOTELLET: Knivstikkingen skjedde på Hornsjø Høyfjellshotell i Øyer. Dette er et arkivbilde av hotellet.
Foto: Berit Roald / SCANPIX
HOTELLET: Knivstikkingen skjedde på Hornsjø Høyfjellshotell i Øyer. Dette er et arkivbilde av hotellet. Foto: Berit Roald / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk like før klokka 23.30 melding om at flere personer var skadd i forbindelse med knivstikking på hotellet. Flere bevæpnede patruljer kjørte ut sammen med ambulansepersonell og fikk pågrepet en utenlandsk student i 20-årene.

- Kunne ikke reddes Ifølge lokalavisa Gudbrandsdølen Dagningen er den siktede en utenlandsk student i 20-årene. Den hardest skadde av de to ofrene er en dansk mann i 50-årene som ble knivstukket i ryggen og fløyet med luftambulanse til sykehus.

- En mann ble hard skadd, mens en kvinne pådro seg fingerskader. Mannen skulle flys til sykehuset på Lillehammer, men man kom aldri så langt. Livet sto ikke til å redde, sier operasjonsleder Knut Vestby i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Den pågrepne mannen er siktet for knivstikkingen, men var tidlig tirsdag morgen ennå ikke avhørt. Mannen som døde, er en nordmann i 50-årene. Han ble stukket i ryggen. Også kvinnen som slapp fra hendelsen med lettere skader, er norsk og i 50-årene. Selv pådro den siktede mannen seg lettere knivskader, skriver avisa.

Folkehøyskole Den antatte gjerningsmannen er student ved Den Reisende Folkehøyskolen, mens de to skadde personene tilhører staben. For tiden er det cirka 30 personer med tilknytning til skolen på hotellet.

- Det skal ha oppstått en krangel som utartet, sier operasjonsleder Vestby, men vil ikke utdype nærmere hva krangelen besto i.

AMK ble varslet om knivstikkingen klokka 23.20. Den mistenkte gjerningsmannen ble pågrepet ti minutter over midnatt.

Tirsdag skal politiet ta stilling til om de ønsker å fremstille den siktede mannen for varetektsfengsling.

(NTB)