Mann døde etter sjalusi-drama

RØYKEN I BUSKERUD (Dagbladet): En 25 år gammel mann døde lørdag av skadene han noen dager før ble påført i et sjalusidrama i Røyken i Buskerud. På flukt fra gjerningsmannen greide 25-åringen å ringe på hos Per Jan Nilsen (64). - Et makabert syn, sier Nilsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg spiste frokost da det ringte på døra i nitida om morgenen mandag 30. november. På trappa utenfor sto en mann i bare underbuksa og strømper - full av blod og gjørme. Han hadde store søkk i hodet. Jeg trodde jeg så syner, sier Per Jan Nilsen.

Siden denne november-morgenen har han ikke hatt en eneste rolig natt.

- Jeg trodde mannen skulle dø på trappen min. Det grusomme synet; alt blodet, lukten og lydene forfølger meg.

Blodpøl

Kvart over ni om morgenen fikk lensmannsbetjent Tore Kjøsnes i Røyken beskjed om at «noe forferdelig hadde skjedd» i Skaulia på Røyken.

Minutter seinere fant han 25-åringen i en blodpøl på Nilsens trapp. Mannen var fortsatt ved bevissthet da politi og ambulanse kom, men han greide ikke å gjøre rede for hva som hadde skjedd.

- Fotsporene hans i snøen ledet oss til en bolig cirka 250 meter unna. Der pågrep vi en 29 år gammel mann og hans samboer. Under politiavhøret innrømmet 29-åringen at han hadde slått 25-åringen med et balltre da han fant ham og samboeren sovende i parets seng, sier lensmannsbetjent Kjøsnes.

Rasende

Ifølge Kjøsnes skal 29-åringen ha kommet hjem engang mellom halv ni og ni om morgenen etter et besøk hos en nabo.

I sinne har mannen tatt et balltre og jaget 25-åringen ut av huset. På flukt fra gjerningsmannen ringte den hardt skadde først på i et hus i nærheten.

Da disse ikke åpnet, kravlet han seg opp en skråning og nådde til slutt Nilsens bolig.

Både gjerningsmannen, den 30 år gamle kvinnen og avdøde er kjenninger av politiet.

Drapssiktet

29-åringen sitter nå varetektsfengslet, foreløpig siktet for drapsforsøk. Hvorvidt siktelsen blir utvidet etter at offeret døde, avgjøres i dag eller i morgen.

Det gjenstår fortsatt en del etterforskningsarbeid, ifølge lensmannsbetjent Kjøsnes. Den 30 år gamle kvinnen har fått status som vitne i saken.