Mann døde etter snøskred i Jølster

Den 45 år gamle mannen som lørdag ble tatt av et snøskred i Jølster i Sogn og Fjordane, er bekreftet omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mannen ble fraktet til Haukeland universitetssykehus med luftambulanse etter at han ble funnet ved 19.30-tiden lørdag. Han hadde da ligget mellom seks og sju timer under snøen. Tilstanden hans var natt til søndag kritisk og ustabil.

Klokken 10.45 søndag bekreftet sykehuset overfor NTB at 45-åringen er død.

12 tatt av raset

Politiet ble varslet om skredet i Dvergsdal i Jølster ved 13.20-tiden lørdag. 45-åringen var en av 12 personer i et følge fra Indre Sunnfjord Turlag som havnet midt i skredet. Tre andre fra følget ble lettere skadd i skredet.

- Opprinnelig var det et følge på 16 personer som la ut på tur, men fire snudde på vei oppover, og dermed var det 12 stykker som ble helt eller delvis begravd da skredet gikk, sier politiinspektør Ronny Iden i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Skredet var om lag 50 meter bredt og 75 meter langt.

Årlig tradisjon

Indre Sunnfjord Turlag pleier hvert år på denne tiden å legge ut på turen gjennom Dvergsdalen og opp til Grovabreen gjennom en stigning som heter Tverrfjellet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer