Mann døde i påkjørsel - fører siktet

En mann i 20-åra omkom etter en påkjørsel i Hønefoss. Føreren av bilen er siktet.

DØDSULYKKE: En mann i 20-åra omkom etter trafikkulykken i Hønefoss fredag kveld. Foto: Ole Edvin Tangen
DØDSULYKKE: En mann i 20-åra omkom etter trafikkulykken i Hønefoss fredag kveld. Foto: Ole Edvin Tangen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Sør-Øst meldte seint fredag kveld om en ulykke på Askveien i Hønefoss. En mann i 20-åra omkom etter å ha blitt påkjørt.

Mannen ble påkjørt av en bil i forbindelse med at han stod utenfor bilen og delvis i veibanen. Det pårørende er varslet.

Operasjonsleder Tommy Eriksen i Sørøst-politiet sier til Dagbladet at to personer ble truffet av bilen i forbindelse med hendelsen.

- Det var mannen i 20-åra og en mann i 50-åra som sto i veibanen og diskuterte trafikkforhold, da de ble truffet. Vi har fått indikasjoner på at det skal ha vært en diskusjon om bruk av lys, sier Eriksen til Dagbladet.

GLATT: Det skal ha vært glatt på stedet, der ulykken skjedde. Foto: Ole Edvin Tangen
GLATT: Det skal ha vært glatt på stedet, der ulykken skjedde. Foto: Ole Edvin Tangen Vis mer

Operasjonslederen forteller at det var glatt på stedet, da ulykken skjedde. Fartsgrense på strekningen er ifølge Eriksen 70 kilometer i timen.

- Fører av bilen er avhørt, og han er foreløpig siktet for brudd på paragraf 3 i veitrafikkloven, som sier at man skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade. Så får vi se om den siktelsen endres etter hvert. Førerkortet er beslaglagt, sier Eriksen.

Mannen i 50-åra ble skadd i hendelsen, og får ifølge operasjonslederen behandling av helsevesenet. Han skal ikke være alvorlig skadd.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer