Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann døde i politibil

Skulle kjøres hjem etter pubbesøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 55 år gammel mann ble søndag ettermiddag bedt om å forlate en pub på Stjørdal fordi han var beruset. Politiet kom til stedet og skulle kjøre ham hjem etter hans eget ønske, skriver Adressa.

Det ble bestilt taxi til mannen, men sjåføren ville ikke ha ham med i bilen, så derfor ble det politiets jobb å få mannen hjem.

Bilen stoppet to ganger på veien hjem til mannens bolig, ni kilometer unna.

«De hadde kontakt med vedkommende og spurte blant annet om han ønsket å bli kjørt til lege. Han ønsket fortsatt å bli kjørt hjem», skriver Spesialenheten for politisaker i en pressemelding.

Ifølge Arve Opdahl, regionleder for Spesialenheten, skal mannen ha sittet i baksetet. Han skal ikke ha vært påført håndjern, skriver Adressa.

Ifølge Spesialenheten fikk ikke patruljen kontakt med mannen da de kom fram til boligen hans. Ambulanse ble tilkalt og politifolkene startet gjenoppliviningsforsøk. Da ambulansen kom fram fantes det ikke tegn til liv og gjenopplivningsforsøket ble avsluttet.

Spesialenheten for politisaker har siden søndag ettermiddag etterforsket hendelsen, for å finne ut om det foreligger noe regelbrudd i forbindelse med politiets kontakt med den avdøde mannen.

De to politimennene har rutinemessig status som mistenkt, men det påpekes i pressemeldingen at det ikke foreligger noen konkret mistanke mot noen av dem.

Avdøde er rutinemessig begjært obdusert, noe som er antatt å bli foretatt i dag.

I tillegg er det også planlagt teknisk undersøkelse av patruljebilen.