TILSTANDEN ALVORLIG:  En mann og en kvinne får intensivbehandling etter at de ble tatt av et ras i kveld. MMS-foto: Marte Hotvet/Nordlys
TILSTANDEN ALVORLIG: En mann og en kvinne får intensivbehandling etter at de ble tatt av et ras i kveld. MMS-foto: Marte Hotvet/NordlysVis mer

Mann døde i snøskred i Troms

Kvinne livstruende skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| To skiløpere som har vært savnet etter at det gikk et snøskred ved Durmålstinden på Kvaløya i Troms i kveld er funnet. Det er snakk om en mann og en kvinne.

Mannen døde på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø natt til i dag, melder NTB.

Kvinnen er livstruende skadd. Tilstanden betegnes som ustabil.

FallskaderBegge hadde falt et stykke pådro seg fallskader da de ble funnet livløse under snøen, opplyste leder for akuttmedisinsk avdeling ved Universitetssykehuset Nord-Norge, Mads Gilbert, til iTromso.no på en pressekonferanse ved midnatt, melder NTB.

- Dette er en tragedie, det er unge mennesker det dreier seg om, sier legen.

- Ingen av de to var ved bevisshet da de ble funnet. Begge er brakt til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø, opplyser politiet ved operasjonssentralen i Troms politidistrikt til Dagbladet.

- De er under intensivbehandling, sier pressevakt Tor Øydvin ved sykehuset til Dagbladet.

Vitne varsletPoliti og Hovedredningssentralen ble varslet om raset på Durmålstinden på Kvaløya like etter klokken 20. -  En person som sto i nærheten, ringte og varslet om at han hadde sett to skiløpere bli tatt av raset, sier Tennes til NTB.

En kvinne ble funnet i snøskredet og kjørt til sykehus med ambulanse klokken 21.25, ifølge iTromsø. Omtrent ti minutter senere ble også den andre personen funnet av letemannskapene.
Både politiets hundepatruljer og redningshelikopter deltok i letingen.

- De hadde på seg skredsendere og helikopteret klarte derfor å observere dem fra lufta, sier redningsleder Kjell Tennes ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Dagbladet.