Mann døde - tre menn siktet

En mann døde etter å ha blitt knivstukket i Skien lørdag ettermiddag. Nå er tre menn siktet for dødelig vold.

PÅGREPET: Tre menn er siktet for vold med døden til følge etter en knivstikking i Skien. Her blir en av dem iført politiets hvite overtrekksdress og ført bort fra stedet hvor han ble pågrepet. Foto: Geir Norendal / NTB
PÅGREPET: Tre menn er siktet for vold med døden til følge etter en knivstikking i Skien. Her blir en av dem iført politiets hvite overtrekksdress og ført bort fra stedet hvor han ble pågrepet. Foto: Geir Norendal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre menn er siktet for vold med døden til følge etter knivstikking i Skien, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet fikk melding om hendelsen 12.46 lørdag ettermiddag. Den skadde ble fraktet til sykehus, men døde av skadene.

De tre mennene ble pågrepet kort tid etter knivstikkingen.

- Vi driver og etterforsker for å avklare hva som har skjedd. Vi jobber både taktisk og teknisk for å finne fram til det, men det er fortsatt i en tidlig fase, sier Linda Leland, som er fungerende leder for etterforskningsseksjonen ved Grenland politistasjon, til Dagbladet.

Ingen av de siktede har foreløpig fått oppnevnt forsvarere. Det er derfor uklart hvordan de stiller seg til siktelsene.

- Flere hypoteser

I en pressemelding skriver hun at de har flere teorier om hva som kan ha skjedd.

- Vi jobber ut fra flere hypoteser om hva som er foranledning til for hendelsen, skriver Leland i pressemeldinga.

Ingen av de siktede er foreløpig avhørt, men de vil bli forsøkt avhørt søndag, sier Leland til Dagbladet.

Tidligere lørdag opplyste politiet at de mente knivstikkingen hadde skjedd i en leilighet i Skien, men mannen ble funnet i en park i sentrum.

– Vi har sjekket overvåkningskameraene, og fornærmede kom løpende fra området, faller om og havner i parken. Vi har nå to mulige åsteder, leiligheten og parken, sa innsatsleder Sondre Dahl til Telemarksavisa tidligere lørdag.

- Teknisk og tatisk

- Politiet vil utover kvelden ha fokus på både taktisk og teknisk etterforskning. Vi har kriminalteknikere på stedet og vil også foreta rundspørring og avhøre vitner i området for å forsøke å kartlegge hva som har skjedd i forkant, skriver politiet i pressemeldinga.

Politiet ber personer som har informasjon om saken om å ta kontakt på telefon 476 96 200.

Politiet understreker at denne hendelsen ikke er relatert til den andre grove voldshendelsen som fant sted i Skien lørdag, der en mann blå slått i hodet med hammer.

I en tidligere versjon av denne saken sto det at de tre var siktet for drap. Det stemmer ikke, de er siktet for grov kroppsskade med døden til følge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer