Mann dømt for å ha slått konduktør i skrittet

Fikk lavere straff fordi slaget kom etter at han betalte.

I SKRITTET: Det var på Vestfoldbanen i oktober i fjor at mannen skal ha slått til en konduktør etter å ha måttet betale et gebyr på 40 kroner. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
I SKRITTET: Det var på Vestfoldbanen i oktober i fjor at mannen skal ha slått til en konduktør etter å ha måttet betale et gebyr på 40 kroner. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 42 år gammel mann er dømt for å ha slått en togkonduktør i skrittet etter en billettkontroll, men fikk lavere straff fordi slaget kom etter at han betalte.

Det var på Vestfoldbanen i oktober i fjor at mannen skal ha slått til en konduktør etter å ha måttet betale et gebyr på 40 kroner, ifølge Drammens Tidende.

Slaget var ifølge fornærmede ikke hardt, men forårsaket en kortvarig smerte.

42-åringen ble tiltalt for kroppskrenkelse og for å hindre yrkesutøvelse til en utsatt yrkesgruppe. I februar ble han frikjent av Asker og Bærum tingrett, men dommen ble anket, og 1. juni ble saken behandlet på nytt i Borgarting lagmannsrett.

Tiltalte hevdet selv han kom borti konduktøren da han reiste seg, men en politimann som var vitne til hendelsen, støttet konduktørens forklaring.

Mannen ble i lagmannsretten imidlertid frikjent for å ha forsøkt å påvirke yrkesutøvelse, fordi slaget kom etter at han hadde betalt gebyret.

- Det er ikke ført bevis for at han ved denne handlingen søkte å påvirke konduktørens yrkesutøvelse, heter det i dommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer