Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann dømt for å ha slått konduktør i skrittet

Fikk lavere straff fordi slaget kom etter at han betalte.

I SKRITTET: Det var på Vestfoldbanen i oktober i fjor at mannen skal ha slått til en konduktør etter å ha måttet betale et gebyr på 40 kroner. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
I SKRITTET: Det var på Vestfoldbanen i oktober i fjor at mannen skal ha slått til en konduktør etter å ha måttet betale et gebyr på 40 kroner. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 42 år gammel mann er dømt for å ha slått en togkonduktør i skrittet etter en billettkontroll, men fikk lavere straff fordi slaget kom etter at han betalte.

Det var på Vestfoldbanen i oktober i fjor at mannen skal ha slått til en konduktør etter å ha måttet betale et gebyr på 40 kroner, ifølge Drammens Tidende.

Slaget var ifølge fornærmede ikke hardt, men forårsaket en kortvarig smerte.

42-åringen ble tiltalt for kroppskrenkelse og for å hindre yrkesutøvelse til en utsatt yrkesgruppe. I februar ble han frikjent av Asker og Bærum tingrett, men dommen ble anket, og 1. juni ble saken behandlet på nytt i Borgarting lagmannsrett.

Tiltalte hevdet selv han kom borti konduktøren da han reiste seg, men en politimann som var vitne til hendelsen, støttet konduktørens forklaring.

Mannen ble i lagmannsretten imidlertid frikjent for å ha forsøkt å påvirke yrkesutøvelse, fordi slaget kom etter at han hadde betalt gebyret.

- Det er ikke ført bevis for at han ved denne handlingen søkte å påvirke konduktørens yrkesutøvelse, heter det i dommen.

Dermed får mannen mye lavere straff enn politiets påstand om 15 dagers fengsel, skriver avisen. Han dømmes til en bot på 2 000 kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media