Mann dømt for å ha voldtatt kamerat

En mann i 50-årene er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til to år og tre måneders fengsel for blant annet sovevoldtekt mot en kamerat.

Mannen erkjente delvis skyld da saken mot ham startet forrige uke, skriver Adresseavisen.

Voldtekten skjedde hjemme hos den dømte mannen i november i fjor. Han og fornærmede, som beskrives som en festkompis, drakk sammen, og etter hvert sovnet gjesten på sofaen. Han våknet av at mannen i 50-årene utførte en seksuell handling på ham, en handling som er definert som voldtekt i loven. Fornærmede skjøv kameraten unna og tok drosje til en slektning som varslet politiet.

Mannen som nå er dømt, ble pågrepet først i juli, da de to festet og drakk sammen igjen. Det endte med at mannen i 50-årene skjøt to skudd i taket med hagle.

Etter å ha blitt avhørt om skytingen, ble mannen konfrontert med anmeldelsen fra året før. Han erkjente da straffskyld og sa han hadde gått for langt da kameraten lå og sov. I retten endret han forklaring, men ble ikke trodd.

Han ble dømt til to år og tre måneders fengsel for begge forholdene. I tillegg må han betale 90.000 i erstatning til kameraten, og haglgeværet blir inndratt.