Mann dømt for mishandling, frikjent for voldtekt i Bergen

En mann er i Bergen tingrett dømt til ett år og ti måneders fengsel for mishandling av sin kone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to kommer fra Pakistan og traff hverandre som ledd i et arrangert ekteskap, skriver Bergens Tidende.

Hun anmeldte ham i oktober 2014. Anmeldelsen ble henlagt, og de to flyttet sammen i mai året etter. I februar i år oppsøkte hun legevakten, som varslet politiet.

Mannen ble pågrepet og har siden sittet varetektsfengslet. Han ble tiltalt for å ha voldtatt sin kone flere ganger i 2013 og 2014. Videre ble han tiltalt for en rekke tilfeller av mishandling og vold mot henne fra 2013 til februar i år. Kvinnen har fått fysiske og psykiske skader og har fått diagnosen posttraumatisk stresslidelse.

Aktor la ned påstand om fengsel i åtte år, men retten kom til at fengsel i ett år og ti måneder var passende straff. Retten fant det ikke bevist at han hadde voldtatt henne og viste blant annet til at hun ikke hadde fortalt politiet om dette i første avhør og heller ikke hadde nevnt det for venner hun betrodde seg til.

– Jeg har ikke drøftet dommen med min klient, men konstaterer at retten ikke fant at de bevisene som ble lagt fram kvalifiserte til domfellelse for voldtekt, sier kvinnens forsvarer, advokat Kaj Wigum.

Ifølge dommen tok mannen flere ganger med seg andre kvinner hjem og hadde sex med dem mens kona var til stede.

Kvinnen er tilkjent noe over to millioner kroner i erstatning.

(NTB)