Mann dømt for omfattende mishandling av sin egen baby

Fikk strengere dom enn aktor ba om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er i Fjordane tingrett dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha mishandlet sønnen sin. Straffen er ett år strengere enn aktors påstand.

I dommen heter det at mishandlingen av gutten har funnet sted gjentatte ganger etter at sønnen ble født i 2011.

Sønnen er i dag to år gammel og bor i et fosterhjem, skriver Firda.

Retten har i dommen trukket fram at det er snakk om flere tilfeller av massiv og uprovosert vold mot et forsvarsløst barn, med svært omfattende skadefølger. Etter en av episodene ble gutten tatt med til Førde sentralsykehus, der legene påviste beinbrudd i lårbeinet, underarmen, i flere ribbein og i hodeskallen.

I dommen heter det også at mannen skal ha kommet med uttalelser om at han ønsket å selge sønnen på eBay, eller skaffe en hund som kunne spise ham opp.

Aktor Knut Broberg la ned en påstand på to og et halvt år, men retten mente dette var for mildt og dømte mannen til tre og et halvt års fengsel. Mannen er også dømt til å betale gutten 250 000 kroner i erstatning.

Mannens advokat krevde sin klient frikjent, og brukte blant annet som argument at det var flere pårørende som kunne ha vært ansvarlig for mishandlingen.

Mannen har ikke tatt stilling til ankespørsmålet.

(NTB)

STRENGERE ENN PÅSTANDEN: Aktor Knut Broberg (bildet) la ned en påstand på to og et halvt år, men retten mente dette var for mildt og dømte mannen til tre og et halvt års fengsel. Mannen er også dømt til å betale gutten 250 000 kroner i erstatning.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
STRENGERE ENN PÅSTANDEN: Aktor Knut Broberg (bildet) la ned en påstand på to og et halvt år, men retten mente dette var for mildt og dømte mannen til tre og et halvt års fengsel. Mannen er også dømt til å betale gutten 250 000 kroner i erstatning. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer