Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann dømt for overgrep mot datter

Dømt til fire år og tre måneders fengsel. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 40-årene er i Kongsberg og Eiker tingrett dømt til fire år og tre måneders fengsel for seksuelle overgrep mot sin egen datter før hun hadde begynt på barneskolen.

Mannen har hele tiden hevdet sin uskyld og har derfor anket dommen til lagmannsretten, skriver Bygdeposten.

Ifølge dommen fra tingretten skal mannen ved minst tre anledninger i perioden fra juni 2011 til mai 2013 ha utført seksuelle handlinger mot datteren i deres hjem. Dommen var ikke enstemmig. Et flertall på to, rettens administrator og en av meddommerne, mente at mannen var skyldig etter tiltalen.

Den andre meddommeren mente det ikke forelå tilstrekkelige bevis til å dømme mannen. Flertallet i retten mente at datterens forklaring, blant annet ved hjelp av tegninger av seg selv og huset de bodde i, var troverdige og tilstrekkelig til å dømme ham.

Fengselsstraffen var tre måneder kortere enn påstanden fra aktor Anne Christine Stoltz Wennersten. I tillegg til den ubetingede fengselsstraffen må mannen betale 175.000 kroner i oppreisning til datteren.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!