Hadia Tajik

Mann dømt for trusler mot Hadia Tajik

En 62 år gammel mann fra Trøndelag er dømt til 18 dagers betinget fengsel og en bot på 5.000 kroner for trusler og hatefulle ytringer mot Hadia Tajik (Ap).

MOTTOK TRUSLER: En mann er dømt til fengsel og bot for å ha kommet med hatefulle ytringer mot Hadia Tajik på Facebook. Foto: NTB Scanpix
MOTTOK TRUSLER: En mann er dømt til fengsel og bot for å ha kommet med hatefulle ytringer mot Hadia Tajik på Facebook. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dommen ble forkynt på Verdal lensmannskontor tirsdag, melder NRK.

Bakgrunnen er kommentarer 62-åringen skal ha skrevet på Facebook i september 2017. Der het det ifølge tiltalen: «Måtte du råtne i helvete din drittkjerring», rettet mot Hadia Tajik. Videre het det: «Hun er og blir muslimsk. Vil hun rette våpen mot sine muslimske brødre eller skyte på oss om vi kommer i konflikt med folket hennes». Han mente angivelig også at Tajik burde ende i giljotinen.

I retten erklærte den tiltalte ikke straffskyld i saken. Han forklarte at han var på jakttur da dette skjedde.

Tiltalte sier han drakk en del alkohol denne kvelden, og at han var inne på Facebook. Han innrømmer å ha sett et innlegg der Tajik var nevnt, men nekter for å ha skrevet det han er beskyldt for. 62-åringen forklarte i retten at han mener mobiltelefonen hans må ha blitt hacket i løpet av natten. Han forklarte videre at han ikke har problemer med folk fra andre land.

Det var politiet og ikke Tajik som anmeldte forholdet, opplyste politiadvokat Brandtsegg Moe til Trønder-Avisa da tiltalen forelå i fjor høst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer