Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann dømt for voldtekt av 71-åring

En 41 år gammel polakk er i Asker og Bærum tingrett dømt til fem års fengsel for voldtekt av en 71 -årig kvinne ved Aurevann i Lommedalen i Bærum i fjor høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er femte gang mannen er dømt for voldtekt, skriver Budstikka.

Kvinnen ble overfalt og voldtatt i Lommedalen i Bærum i begynnelsen av oktober i fjor, Den tiltalte ble pågrepet på bakgrunn av DNA-treff i slutten av november og har siden sittet varetektsfengslet.

Politiadvokat Iselinn Håvarstein opplyste til NTB i fjor at politiet har jobbet med sporsikring, i samarbeid med Folkehelseinstituttet, Kripos og etter hvert Interpol. I Tyskland var mannen dømt for fire voldtekter. I Østerrike var han mistenkt for én til. Det var DNA-spor fra Østerrike som felte mannen.

- Da vi fikk en DNA-profil som vi ikke fikk treff på i norske registre, gikk vi bredere ut og søkte i andre land. Disse sporene kommer ikke av seg selv, vi har gått ekstra runder, og det tar tid, forklarte politiadvokaten.

Ifølge tiltalen skal mannen ha overfalt den 71-årige kvinnen bakfra før han la henne i bakken og satte seg over henne. Da hun ropte etter hjelp, holdt mannen hånden sin foran munnen hennes og presset ansiktet hennes ned i bakken. Deretter forgrep han seg på henne.

Til tross for DNA-matchen, nekter 41-åringen for å stå bak.

- Han anker dommen til lagmannsretten. DNA-beviset forstår han ikke, han mener det må være tilfeldig smitte, sier mannens forsvarer, advokat Torbjørn Evjenth til Budstikka.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media