Mann dømt for voldtekt med ølflaske

Jenta blødde fra underlivet da hun våknet neste dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 20 år gammel mann er i Høyesterett dømt til ubetinget fengsel i to år og ti måneder for å ha voldtatt en mindreårig og bevisstløs jente med en ølflaske.

Sammen med en tre år eldre kamerat er 20-åringen dømt for overtredelse av straffeloven paragraf 192: «For å ha hatt seksuell omgang med noen som var bevisstløs eller av andre grunner var ute av stand til å motsette seg handlingen, og den seksuelle omgangen var likestilt med samleie og voldtekten begått av flere i fellesskap.»

Hendelsen skjedde på en fest sommeren 2010. Jenta, som var 15 år da dette skjedde, skal ifølge dommen ha drukket så mye alkohol at hun var ute av stand til å ta vare på seg selv. Jenta blødde fra underlivet da hun våknet neste dag, og hadde ifølge dommen smerter i underlivet i dagene etter hendelsen.

De to ble i Vesterålen tingrett i mai 2011 og i Hålogaland lagmannsrett i november samme år dømt til fengsel i tre år og fire måneder, men den yngste av mennene anket straffeutmålingen til Høyesterett, som valgte å kutte dommen med et halvt år. Den eldre kameraten godtok dommen i lagmannsretten på tre år og fire måneders fengsel, og hans sak ble derfor ikke behandlet i Høyesterett.

Begge mennene fikk strafferabatt etter en uforbeholden tilståelse. De to er også dømt til å betale en erstatning til jenta på 175.000 kroner.

(NTB)