Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann dømt til 15 års fengsel for nettovergrep

Ofrene var mellom 12 og 15 år gamle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 26 år gammel mann er dømt til 15 og et halvt års fengsel for ulike seksuelle nettovergrep mot 49 jenter fra hele landet.

Mannen fikk kontakt med de unge ofrene via nettet og apper som Kik og Skype. Han fikk de unge jentene til å utføre seksuelle handlinger på seg selv mens han så på, men uten at de møttes fysisk.

I tillegg til fengselsstraffen har Kongsberg og Eiker tingrett dømt ham til å betale totalt 2,4 millioner kroner i oppreisningserstatning til 21 av ofrene, melder NRK.

Det er til sammen 109 straffbare forhold i saken. Fire av tilfellene regnes som voldtekter, mens 19 av forholdene er tilfeller av å forlede barn under 16 år begått under særdeles skjerpende omstendigheter.

Mannen innrømmet de fleste av overgrepene, men nektet skyld for voldtekt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling