Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann dømt til 15 og et halvt års fengsel for drap på kona

Drepte kona med 20 knivstikk

 KRIMTEKNIKERE:  Politiet i aksjon på åstedet der den 27 år gammel kvinne ble drept på Hamar. Ektemannen har forklart at han drepte henne i affekt. Han er nå dømt til 15 pg et halvt års fengsel. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
KRIMTEKNIKERE: Politiet i aksjon på åstedet der den 27 år gammel kvinne ble drept på Hamar. Ektemannen har forklart at han drepte henne i affekt. Han er nå dømt til 15 pg et halvt års fengsel. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er dømt til 15 og et halvt års fengsel for å ha stukket i hjel sin gravide kone på Hamar i oktober i fjor, melder NRK.

Mannen er også dømt til å betale 600 000 kroner i oppreisning til sine to barn.

Den drepte kvinnen ble funnet tirsdag 28. oktober ved 13.30-tiden, av en tilfeldig forbipasserende. Hun ble funnet inntil en husvegg på det gamle bygget til Jorkjend bil, som ligger i nærheten av kjøpesenteret Maxi.

Aktors påstand i saken var 16 års fengsel. Den 27 år gamle kvinnen fra Afghanistan ble funnet drept på gaten i Hamar tirsdag 28. oktober.

To dager senere ble kvinnens ektemann pågrepet og siktet for drapet. En drøy uke senere tilsto han å ha drept sin kone. Parets to år gamle barn kan ha sett drapshandlingen, skrev Hamar Arbeiderblad under rettssaken

- Det er høyst sannsynlig at barnet har sett drapet, sa førstestatsadvokat Arne I. Dymbe da drapssaken gikk for Hedmarken tingrett.

Ektemannen sto tiltalt for forsettlig drap, men forsvareren har argumentert for at drapet var en impulshandling og ikke planlagt.

Både den dømte mannen og kona var asylsøkere fra Afghanistan. De fikk endelig avslag på sine asylsøknader og ble formelt utvist fra Norge i desember 2013.

Paret har to små barn som begge er født i Norge. Begge har nå fått asyl og bor i fosterhjem.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!