DØMT: Mannen som drepte kona si med kniv på Trosterud i Oslo ifjor er dømt til 17 år og ni måneders fengsel. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
DØMT: Mannen som drepte kona si med kniv på Trosterud i Oslo ifjor er dømt til 17 år og ni måneders fengsel. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Trosterud-drapet

Mann dømt til 17 år og ni måneders fengsel for konedrap

Mannen som gikk til angrep på kona si erkjente forsettelig drap.

Den 43 år gamle mannen som drepte sin kone med kniv på en gangvei på Trosterud i Oslo i fjor, er i Oslo tingrett dømt til 17 år og ni måneders fengsel.

Retten mener at mannen målrettet og med overlegg gikk inn for å drepe sin kone, skriver VG.

Knivstikkingen fant sted på en gangvei på Trosterud i juni i fjor. Den 35 år gamle kvinnen var på vei hjem etter en utenlandsreise og hadde gått av flybussen da mannen møtte henne på Trosterud.

Han gikk til angrep på sin kone på gangveien i nærheten av avkjørselen mot Lindebergåsen. Kvinnen døde av forblødning etter flere knivstikk i halsen og ansiktet. Flere personer var vitne til drapet, og mannen ble pågrepet i direkte tilknytning til åstedet.

Mannen erkjente forsettlig drap på sin kone og at han hadde utsatt henne og datteren for mishandling over flere år. Kvinnen hadde to opphold på krisesenter i månedene før drapet.

I tillegg til fengselsstraffen, er mannen dømt til å betale nærmere to millioner kroner i oppreisning til sine tre barn.

43-åringen er norsk statsborger, opprinnelig fra Afghanistan. Kona var russisk statsborger.

(NTB)