Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann dømt til 18 års fengsel for Galina-drapet

Hevdet at han drepte prostituerte Galina Sandeva i nødverge, men ble ikke trodd av retten.

DØMT: En 26 år gammel mann er dømt til 18 års fengsel for drapet på Galina Sandeva, melder NRK. Foto: Privat
DØMT: En 26 år gammel mann er dømt til 18 års fengsel for drapet på Galina Sandeva, melder NRK. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 26 år gammel mann fra Hedmark er i Oslo tingrett dømt til 18 års fengsel for drapet på Galina Sandeva.

Det melder NRK.

Mannen hevdet under rettssaken at han drepte prostituerte Galina Sandeva i nødverge, men ble ikke trodd av retten. Han har allerede varslet at han vil anke dommen.

Minst 30 knivstikk

Sandeva var fra Bulgaria og var en del av prostitusjonsmiljøet i Oslo. Hun ble funnet drept i sin egen bil på Bispekaia torsdag 17. desember i 2015. I tiltalen mot Hedmark-mannen het det at han stakk Galina Sandeva «minst 30 ganger med en kniv i overkroppen og på halsen» kvelden før.

Til politiet forklarte den nå drapsdømte 26-åringen at han bare sto for noen av de 30 knivstikkene og at noen andre må ha stått for resten.

Da han ble spurt ut om dette i tingretten av dommer Anniken Ottesen, avslo mannen å forklare seg.

- Tror jeg står over det, svarte han.

Skiftet forklaring

I de samme politiavhørene forklarte han seg også ulikt om hans omgang med prostituerte. I begynnelsen av avhørene hevdet han å ikke ha hatt kontakt med prostituerte i det hele tatt. Etter å ha blitt konfrontert med etterforskernes bevis, innrømte han å ha dratt hjem til minst to prostituerte dagen før drapet.

Påtalemyndighetene forklarte i retten at de mente den nå drapsdømte hedmarkingen planla drapet.

Den tiltalte hedmarkingen hevdet at han tilfeldig møtte på Galina onsdag 16. desember 2015. Den prostituerte bulgarske kvinnen arbeidet i bilen sin, og 26-åringen har forklart at han ble «fristet» og ble med henne for å ha samleie for 500 kroner.

Dagen etter ble hun altså funnet drept. Kniven som ble brukt ble i tillegg funnet i kjøkkenskuffen hjemme hos den drapsdømte mannen i Oslo.

Trodde han var i ferd med å bli varulv

Den drapsdømte forklarte også i avhør at han trodde han var i ferd med å bli en varulv etter drapet. Under rettssaken i mars kom det fram at oppfatningen bygget på noe han ble fortalt av kolleger, ifølge politiforklaringene, som aktor Cecilie Schløsser Møller leste opp.

- «Han har hørt fra noen på jobben at det har skjedd dem. De drepte noen, og så ble de en ulv», leser Møller.

Den unge da drapssiktede mannen sa han ble fortalt ulvehistorien av kollegene et års tid før drapet, men at han trodde det var tull.

- «Det er først nå han tenker på det, fordi han er så rar i kroppen. På treningssenteret merker han at han er blitt raskere og sterkere, og har vondt i ledd og muskler. Han vet ikke hva som vil skje når han blir en varulv, bare at han blir en ulv. Det er ikke noe han kan motvirke», leste aktor Møller.

Den drapsdømte 26-åringen ble også vurdert av to sakkyndige før rettssaken. De kom til at hedmarkingen kan ha vært i såkalt rusframkalt psykose da han knivstakk Galina på Tomtekaia nær Operaen om kvelden 16. desember. Denne diagnosen kvalifiserer imidlertid ikke til å bli kjent strafferettslig utilregnelig.