Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann dømt til 19 års fengsel for å ha bestilt drap på Ensjø i Oslo i 2012

Det melder NRK.

DREPT: Aqeel Shahzad ble skutt og drept ved Shell-stasjonen på Ensjø i Oslo i august 2012. Nå er fire menn dømt i saken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
DREPT: Aqeel Shahzad ble skutt og drept ved Shell-stasjonen på Ensjø i Oslo i august 2012. Nå er fire menn dømt i saken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norskpakistaner er dømt til 19 års fengsel for å ha bestilt drapet på Aqeel Shahzad (31) i 2012.

En portugiser er dømt til 11 år for å ha utført drapet. To andre menn er dømt til 13 og 16 år for å ha tilrettelagt og planlagt drapet, skriver NRK.

Den 39 år gamle portugiseren erkjente straffskyld for overlagt drap da rettssaken etter det seks år gamle drapet startet i Oslo tingrett i midten av januar. Han sto tiltalt for å ha drept Shahzad med tre pistolskudd ved en Shell-stasjon på Ensjø i 2012.

Politiet har ment bakgrunnen for drapet var konflikt i et kriminelt miljø i Oslo.

En annen tiltalt i saken skal sommeren 2012 ha kontaktet portugiseren og spurt om han ville utføre drapet mot vederlag, noe han skal ha sagt ja til.

Det er denne mannen som i dag ble dømt til 19 års fengsel for å ha bestilt drapet på Aqeel Shahzad.

Aktor i saken, statsadvokat Kristin Røhne, la ned påstand om 19 års fengsel for 31-åringen de mener bestilte drapet. Hun la ned påstand om fengsel i 14 og 17 år for de to som var tiltalt for medvirkning.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media