Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann dømt til 21 års forvaring for drap på medfange i Ringerike fengsel

En norsk-polsk mann er dømt til 21 års forvaring for å ha drept en overgrepsdømt medfange i Ringerike fengsel i februar i fjor.

DREPT I FENGSEL: Ringerike fengsel i Tyristrand i Buskerud.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
DREPT I FENGSEL: Ringerike fengsel i Tyristrand i Buskerud. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen falt i Ringerike tingrett fredag.

Mannen erkjente seg skyldig i drapet under rettssaken i desember. Han har tidligere forklart at han ønsket å ramme sedelighetsdømte.

Aktor la da ned påstand om 21 års forvaring. Statsadvokat Mari Gjersøe sa i sin prosedyre under rettssaken at 56-åringen hadde planlagt drapet i to-tre uker, at han hadde markert datoen for drapet i kalenderen og brukte natta før drapsdagen på å slipe smørkniven som ble brukt som drapsvåpen.

Den 56 år gamle mannen satt på drapstidspunktet i fengsel for drapet på en vaktmester på Oppsal i 2014. Han var dømt til fengsel i 17 og et halvt år for dette drapet.

Han har også forklart at han ønsket å drepe ytterligere to personer, men at han ikke rakk dette.

Mannen som ble drept, satt varetektsfengslet i påvente av at en overgrepssak skulle opp i retten. Han var tidligere domfelt sju ganger for overgrep mot mindreårige.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!