Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann dømt til åtte års fengsel for voldtekt og grov vold mot samboer

Sykehuset varslet politiet om saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Narvik-mann i begynnelsen av 30-årene er i Ofoten tingrett dømt til åtte års fengsel for voldtekt og grov vold mot sin samboer.

Aktor i saken hadde lagt ned påstand om ti års fengsel. Dommen ankes til lagmannsretten, skriver Fremover.

Mannen var tiltalt for vold mot samboeren fra mars 2014 til slutten av april 2015, da den mest alvorlige voldsepisoden skjedde og kvinnen havnet på sykehus med livstruende skader. Sykehuset varslet politiet om saken.

Retten trodde ikke på mannens forklaring, selv om samboeren trakk både anmeldelsen og sitt krav om oppreisning. Paret er også blitt samboere igjen. I dommen fra Ofoten tingrett framgår det at retten mener det er bevist ut over enhver rimelig tvil, at tiltalte står bak omfattende og kraftig vold mot samboeren.

I tillegg til omfattende og grov vold, er mannen funnet skyldig i voldtekt for å ha gjennomført samleie med henne – og filmet det med mobiltelefon – mens kvinnen var i en tilstand der hun ikke kunne motsette seg handlingen.

Retten finner ikke noe formildende ved at de to nå er blitt samboere igjen. Siden kvinnen trakk kravet om erstatning, behandlet ikke retten det spørsmålet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media