DØMT: En mann har blitt dømt til tre og et halvt års fengsel for gjentatte seksuelle overgrep mot sin halvbror. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DØMT: En mann har blitt dømt til tre og et halvt års fengsel for gjentatte seksuelle overgrep mot sin halvbror. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Mann dømt til fengsel for overgrep mot halvbror

En 27 år gammel mann er dømt til tre og et halvt års fengsel.

En 27 år gammel mann er i Nordmøre tingrett dømt til tre og et halvt års fengsel for gjentatte seksuelle overgrep mot sin halvbror i Sunndal.

Ifølge dommen som ble avsagt mandag startet overgrepene da de to var i 19- og 6-årsalderen. Mannen må også betale 300 000 kroner i oppreisningserstatning til sin nå 13 år gamle halvbror, skriver Aura Avis.

Mannen var tiltalt for en rekke forhold, blant annet for grovt å ha hatt seksuell omgang, herunder samleie, med barn under 14 år. Retten anså det som straffeskjerpende at overgrepene og den seksuelle omgangene skjedde gjentatte ganger over en periode på seks år. Tiltalen inneholdt også et punkt om besittelse av 478 bilde- og filmruller som viser overgrep mot barn.

I retten innrømmet 27-åringen straffskyld på samtlige tiltalepunkter.

I 2016 mottok politiet opplysninger om en chat som pågikk på et nettsted. Politiet iverksatte skjult etterforskning for å sikre identiteten til brukeren.

Året etter ble det besluttet å foreta ransaking hos tiltalte. Samme dag som ransakingen ble gjennomført, erkjente mannen i politiavhør at han hadde begått seksuelle overgrep mot halvbroren.

De rettsoppnevnte sakkyndige har lagt til grunn at mannen er pedofil. I retten ga 27-åringen uttrykk for at han er enig i vurderingen.