Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann dømt til fire års fengsel for seksuell omgang med to mindreårige

Må betale oppreisningserstatning på 200 000 kr og 75 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 26 år gammel mann fra Haugesund er dømt til fire års fengsel for seksuell omgang med to mindreårige jenter flere ganger.

Mannen er i ankesaken i Gulating lagmannsrett idømt samme fengselsstraff som da saken ble behandlet i Haugaland tingrett i fjor høst, skriver Haugesunds Avis.

26-åringen anket da avgjørelsen, ettersom den ene jenta var fylt 14 år da forholdene fant sted.

Fikk kontakt på chat-nettsted

Mannen fikk kontakt med de to jentene via chat-nettstedet Nettby. Begge jentene forklarte i retten at de ble smigret av oppmerksomheten han ga dem på nettstedet, og avtalte senere å møte ham.

Lagmannsretten mener gjerningsmannen opptrådte kynisk og manipulerende, og helt uten tanker for hvordan han utnyttet unge jenters tiltrekning til ham.

Den første kontakten med en av jentene oppsto tilbake i 2007, da hun var drøyt 10 år gammel. Hun fortalte i retten at overgrepene mot henne skjedde minst 15 ganger.

Må betale oppreisning

26-åringen dømmes til å betale oppreisningserstatning til de to fornærmede på 200 000 kr og 75 000 kroner.

Erstatningen til en av jentene ble redusert fra 100 000 kroner til 75 000 kroner i lagmannsretten, fordi det legges til grunn at hun var fylt 14 år da overgrepene fant sted.

(NTB)

Hele Norges coronakart