Mann dømt til forvaring for overgrep på 38 jenter

- Utnyttet jentene på en kynisk og spekulativ måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 24 år gammel mann fra Stavanger er dømt til ni års forvaring for misbruk av 38 jenter.

I Stavanger tingrett tidligere i år ble han dømt til forvaring i ni år med en minstetid på seks år, men 24-åringen ønsket en tidsbestemt fengselsstraff og anket. Fredag ettermiddag kom dommen fra Gulating lagmannsrett. Den stadfester tingrettsdommen, melder Stavanger Aftenblad.

I tingretten tilsto mannen alt han var tiltalt for, totalt 58 seksuelle overgrep mot 38 mindreårige jenter. Tingretten fant det bevist at Stavanger-mannen hadde utnyttet jentene på en kynisk og spekulativ måte. Han ble dømt for seksuell omgang med barn under 14 år, seksuell omgang med barn under 16 år, for å ha fått jenter til å kle av seg foran kamera, for å ha solgt to jenter til en eldre mann, for å ha filmet noen av overgrepene og for å ha betalt for seksuell omgang med mindreårige.

De rettssakkyndige har konkludert med at 24-åringen er pedofil og at han tilsynelatende har problemer med å styre seg. Også lagmannsretten anser gjentakelsesfaren for stor, og at det er behov for å beskytte samfunnet mot ham.

Lagmannsretten løftet oppreisningserstatningen for tre av de fornærmede fra 50 000 til 75 000 kroner. 24-åringen er dømt til å betale 21 av jentene erstatning fra 40.000 til 100.000 kroner, totalt nesten 1,4 millioner kroner.

(NTB)