Mann dømt til forvaring for overgrep på 38 jenter

- Utnyttet jentene på en kynisk og spekulativ måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 24 år gammel mann fra Stavanger er dømt til ni års forvaring for misbruk av 38 jenter.

I Stavanger tingrett tidligere i år ble han dømt til forvaring i ni år med en minstetid på seks år, men 24-åringen ønsket en tidsbestemt fengselsstraff og anket. Fredag ettermiddag kom dommen fra Gulating lagmannsrett. Den stadfester tingrettsdommen, melder Stavanger Aftenblad.

I tingretten tilsto mannen alt han var tiltalt for, totalt 58 seksuelle overgrep mot 38 mindreårige jenter. Tingretten fant det bevist at Stavanger-mannen hadde utnyttet jentene på en kynisk og spekulativ måte. Han ble dømt for seksuell omgang med barn under 14 år, seksuell omgang med barn under 16 år, for å ha fått jenter til å kle av seg foran kamera, for å ha solgt to jenter til en eldre mann, for å ha filmet noen av overgrepene og for å ha betalt for seksuell omgang med mindreårige.

De rettssakkyndige har konkludert med at 24-åringen er pedofil og at han tilsynelatende har problemer med å styre seg. Også lagmannsretten anser gjentakelsesfaren for stor, og at det er behov for å beskytte samfunnet mot ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer