Mann dømt til sju års fengsel for flere voldtekter

En mann i 30-årene er i Gulating lagmannsrett dømt til sju års fengsel for å ha voldtatt en kvinne i 40-årene gjentatte ganger på Askøy høsten 2016.

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergens Tidende skriver at mannen ble dømt til fengsel i fem år og seks måneder i Bergen tingrett. Han anket dommen til lagmannsretten som altså skjerpet straffen med halvannet år.

De to skal ha blitt kjærester våren 2015, men i retten hadde de ulike syn på hva slags forhold de egentlig hadde.

Tiltalte må også betale 200.000 kroner i oppreisning til kvinnen, 20.000 kroner mer enn i tingrettens dom.

- Tiltalte har på det groveste mishandlet og voldtatt fornærmede, som var hans kjæreste, over en periode på åtte timer, heter det i dommen.

I tillegg er mannen ilagt permanent forbud mot enhver kontakt med kvinnen. Han er frifunnet for en tiltalepost om bruk av amfetamin, men dømt for å ha gitt uriktige opplysninger til politiet.

Det skyldes at han anmeldte kvinnen for å ha voldtatt ham flere ganger, en sak som ble henlagt av politiet. Lagmannsretten anser anmeldelsen som «en fortsatt trakassering av fornærmede, (...) der tiltalte fremstiller seg som den svake part i forholdet.»

Mannens forsvarer, advokat Knut Ove Soltvedt, hadde onsdag ettermiddag ikke fått sette nærmere på dommen eller informert tiltalte om utfallet. Det er derfor uklart hvorvidt dommen vil bli forsøkt anket.

NTB