Mann dømt til tolv års fengsel for voldtekt av datter

Østfoldingen sto tiltalt for grove seksuelle overgrep mot datteren fra hun var sju år til hun i 2015 var 16 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 40-årene fra Østfold er dømt til tolv år og tre måneders fengsel for gjentatte seksuelle overgrep mot sin mindreårige datter over flere år.

Østfoldingen sto tiltalt for grove seksuelle overgrep mot datteren fra hun var sju år til hun i 2015 var 16 år. I Moss tingrett i fjor ble mannen dømt til tolv års fengsel, men dommen ble anket.

I Borgarting lagmannsrett ble han dømt for to voldtekter og gjentatte seksuelle overgrep, og her ble fengselsstraffen skjerpet med tre måneder sammenlignet med tingrettens dom.

Datteren er i dag ufør, og ifølge dommen mener psykologer at hun vil trenge profesjonell hjelp store deler av livet.

Aktor, konstituert statsadvokat Monica Krag Pettersen, la ned påstand om fengsel i 13 og et halvt år. Mannen erklærte seg ikke skyldig i noen former for overgrep.

I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til å betale datteren drøyt 1,1 millioner kroner i oppreisnings- og menerstatning. Han må også betale drøyt 1,6 millioner kroner til datteren på grunn av hennes fremtidige inntektstap som følge av overgrepene.

Mannens forsvarer, advokat Unni Fries, sier til NRK at hennes klient fastholder sin uskyld, og at han er skuffet over dommen. Dommen vil imidlertid ikke bli anket.

(NTB)