Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann dømt til tvungent psykisk helsevern etter drapet på Galina Sandeva

27-åringen som drepte Galina Sandeva ble i Borgarting lagmannsrett kjent utilregnelig. Han blir nå overført til helsevesenet, er rettens konklusjon.

DREPT: Galina Sandeva (28) jobbet som prostituert. Hun ble funnet drept i bilen på Bispekaia i Oslo 17. desember 2015. Foto: Privat
DREPT: Galina Sandeva (28) jobbet som prostituert. Hun ble funnet drept i bilen på Bispekaia i Oslo 17. desember 2015. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble i tingretten kjent tilregnelig og dømt til 18 års fengsel for drapet på den prostituerte bulgarske kvinnen i 2015. I forkant av ankebehandlingen i lagmannsretten oppsto derimot ny tvil om den tiltaltes psykiske helse.

Det ble foretatt en ny vurdering opp mot spørsmålet om tilregnelighet og juryen konkluderte med at Hamar-mannen hadde vært psykotisk da han begikk drapet i offerets egen bil på Bispekaia i Oslo. Han kan derfor ikke dømmes til straff etter drapet.

Fredag avgjorde Borgarting lagmannsrett at 27-åringen dømmes til overføring på tvungent psykisk helsevern. Han blir dermed overført til helsevesenet.

Når en person blir ansett for å være utilregnelig i gjerningsøyeblikket kan man enten bli overført til psykiatrisk behandling, dersom det fremdeles er behov for det, eller bli løslatt. Ved utilregnelighet kan man ikke straffes for kriminalitet begått i psykose.

De sakkyndige har uttalt seg om 27-åringens prognoser under ankesaken. De mente at han trenger et tvungent psykiatrisk apparat rundt seg. Han går fortsatt på antipsykotiske medisiner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media