- TRAGEDIE: Ordfører Tor Egil Buøen i Flå kommune omtaler drapet oppe i Sørbøfjellet som en tragedie. Foto: Frank Karlsen/Heidi Molstad Andresen
- TRAGEDIE: Ordfører Tor Egil Buøen i Flå kommune omtaler drapet oppe i Sørbøfjellet som en tragedie. Foto: Frank Karlsen/Heidi Molstad AndresenVis mer

Mann drapssiktet, lokalsamfunnet rystet: - Ikke hverdagskost i Flå

Mann siktet for å ha drept kjæresten sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FLÅ/OSLO (Dagbladet): - Dette er trist og en tragedie for alle involverte.

Det sier ordfører i Flå, Tor Egil Buøen, om saken der en mann er siktet for å ha drept sin egen kjæreste. Siktelsen kom etter at politiet fant kjæresten død på ei hytte på Sørbøfjellet i Flå kommune.

Både siktede og hans kjæreste er norske statsborgere, men kommer ikke fra Buskerud-kommunen nederst i Hallingdal.

Tilbyr oppfølging

Flå har derfor ikke kalt inn det lokale sorg -og kriseteamet.

Buøen understreker imidlertid at lokalt mannskap som har bistått i hjelpearbeidet automatisk blir fulgt opp:

- Dette er oppskakende for alle. Drap er ikke hverdagskost i Flå, sier Buøen, som har vært ordfører i kommunen i ti år.

- Dersom hyttenaboer eller andre berørte har behov for hjelp, vil vi som kommune selvsagt bistå. Det er bare å ta kontakt, sier Tor Egil Buøen til Dagbladet.

- Utagerende og usammenhengende

Forut for funnet, rykket politiet i Hallingdal ut til en trafikkulykke ved Gulsvik klokka 08.00. Der fant de mannen, som senere ble siktet, fastklemt i et bilvrak.

Dette etter en ulykke der den siktede skal ha kommet over i feil kjørebane, ifølge etterforskernes vitnebeskrivelser.

En brannmann på vei til jobb kom tilfeldigvis til ulykkesstedet omtrent samtidig og startet redningsarbeidet umiddelbart.

Den skadde mannen satt fastklemt i den ene bilen, og oppførte seg utagerende og snakket usammenhengende, får Dagbladet opplyst. Han fortalte brannmannskapet at han hadde drept og forlatt kjæresten sin i et hytteområde i nærheten.

Brannmannskapet varslet dette videre til politiet. Lokalt politi og ambulanse rykket da også umiddelbart ut til hytteområdet på Sørbøl-fjellet.

Lensmann i Flå, Geir Vidme, var med i patruljen som først kom fram til hytta der de fant den døde kvinnen. Ved hjelp av Flå kommune og Statens Kartverk lokaliserte de raskt stedet, som ligger i et tre år gammelt hyttefelt på Sørbølfjellet, rundt åtte kilometer fra Rv 7.

- Kunne vært meg

Daniel Foss Martinsen (22) hadde en avtale på bensinstasjonen på Gulsvik tirsdag morgen.

Han skulle på et såkalt besiktigelsesoppdrag på noen hytter i nærheten og kom kjørende østfra da trafikken plutselig stoppet opp ca 150 meter fra ulykkesstedet kl 8.20.

- Det var mye blålys, og både politi, brannbil og ambulanse var allerede på stedet, i tillegg til luftambulansen, forteller Martinsen.

Han har tenkt en del på hva som kunne ha skjedd dersom han selv hadde vært litt tidligere ute til jobbavtalen:

- Det er en fin og ganske rett vei, og føret var tørt. Hadde jeg kommet ti minutter tidligere, kunne det like gjerne vært meg, sier Daniel Foss Martinsen.

Innlagt på sykehus

Den siktede kom kjørende vestfra.

Rundt 150 meter forbi bensinstasjonen på Gulsvik, skar bilen over i motsatt kjørebane i en svak venstresving og kolliderte med en møtende bil, vis a vis en større rasteplass som ligger like inntil Krøderen.

Ifølge lokalkjente skal det ikke være mer enn et halvt år siden det skjedde en ulykke på samme sted.

I etterkant av ulykka, fortalte mannen at han hadde drept sin kjæreste, ifølge politiet. Drapet skal ha inntruffet tidlig på morgenen samme dag.

- Mannen som fortalte dette er nå siktet for drap. Han er skadd og innlagt på sykehus, sa politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet tidligere i dag.

Ikke avhørt

Mannen er ennå ikke avhørt. Dette ettersom han ikke er i en tilstand der politiet finner et avhør forsvarlig.

Ifølge NRK ble mannen brakt til sykehus og lagt i kunstig koma i etterkant av trafikkulykka. Skadene hans skal ikke være livstruende.

Det er tatt blodprøver av ham for å avdekke om han kjørte i påvirket tilstand, skriver TV 2.

Advokat Sindre Løvgaard er blitt oppnevnt som forsvarer.

- Jeg har foreløpig ikke vært i kontakt med personen som er drapssiktet, men vil forsøke å få samtalt med ham så snart det er mulig. Jeg kjenner ham ikke, sa Løvgaard til Dagbladet tidligere i dag.