DREPT AV HAI En 31 år gammel brite ble drept av en hai da han og hans kone var på bryllupsreise på Seychellene.
Foto : Jan Iversen / Dagbladet
DREPT AV HAI En 31 år gammel brite ble drept av en hai da han og hans kone var på bryllupsreise på Seychellene. Foto : Jan Iversen / DagbladetVis mer

Mann drept av hai da nygift par var på bryllupsreise

Kona stod hjelpesløs på stranden og så sin mann bli brutalt drept av en hai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nygifte paret var på bryllupsreise på Seychellene da Ian Redmond (30) ble drept. Mannen snorklet like utenfor Anse Lazio-stranden nord på øya Praslin da haien angrep.

Skrek om hjelp
Gemma Houghton (27), som Redmond nylig giftet seg med, lå og solet seg da hun hørte mannens rop om hjelp. Hun og andre turister stod på stranden som hjelpesløse vitner et det brutale angrepet, skriver The Telegraph.

Briten ble angrepet flere ganger av haien mens han skrek om hjelp. Etter kort tid kom det en båt til utsettning og fikk brakt den skadede til land. 

- Vi hørte rop og folk begynte å løpe ned mot vannet. Noen så en finne stikke opp av vannet, og vi så en mann bli dratt opp i en båt, sier en amerikansk turist til Daily Mail.

Store biteskader
Kroppen skal ha hatt store biteskader og vitner forteller om en manglende arm i tillegg til at et stort stykke av det ene benet var borte.

En av turistene på stranden skal ha forsøkt gjenopplivning på Redmond, men livet stod ikke til å redde. 30-åringen døde foran øyenen på sin kone Gemma Houghton.

Det er kun 16 dager siden to frankmenn ble drept av hai ved den samme stranden. Nå er flere av de populære turiststrendene i området stengt.

Haiangrep er uvanlig i havet rundt øygruppen og det er derfor hentet haieksperter fra Sør-Afrika for å finne ut av de plutselige angrepene.

Paret giftet seg kun ti dager før Redmond ble drept av haien.