Mann drept etter politijakt

En ung mann omkom da han kjørte inn i tunnelveggen i Freifjordstunnelen i Kristiansund etter en politijakt i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde klokka 0750 i dag tidlig.

- Personen tilegnet seg en bil klokka 06.30 på en bensinstasjon ved Kristiansund. Han truet bileieren med et skytevåpen, og kjørte fra bensinstasjonen, sier politiinspektør Ove Brudevoll ved Nordmøre politidistrikt til Dagbladet :på nettet.

Politiet satt umiddelbart i gang en stor, væpnet aksjon for å pågripe biltyven. Flere politidistrikter var involvert i jakten.

En politipatrulje observerte biltyven ved Freifjordstunnelen rett før klokka 07.50.

- Personen kjørte i retning Kristiansund, mens politipatruljen kjørte ut av Kristiansund. Like etter at bilene passerte hverandre, kjørte personen ut av veien og inn i fjellveggen. Føreren ble erklært død kort tid etter, sier Brudevoll.

- Så vidt jeg vet var det to politipatruljer på vei i samme retning, men det skal ikke ha ligget noen biler bak bilføreren. Det var ikke snakk om en forfølgelse.

Mannen er foreløpig ikke identifisert, så det er ikke klart om han er en kjenning av politiet.

- Vi har hatt samtaler med bileieren og betjeningen på bensinstasjonen, men vet ikke noe om motivet for biltyveriet.

Nordmøre politidistrikt har varslet Det særskilte etterforskingsorganet for politisaker (Sefo) om saken. Ifølge NTB venter SEFO til mandag før de avgjør om saken skal etterforskes.

- Vi vil ha mer informasjon om saken først, sier herredsrettsdommer Ivar Svendsgaard, som leder Sefo i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane.

eugene.brandal.laran@dagbladet.no

VRAK: Bilen ble totalvrak da den kolliderte med fjellveggen.